Tips om je keuken en woonkamer op een natuurlijke manier te scheiden

Bij de meeste huizen zitten de keuken en woonkamer in dezelfde ruimte. Maar misschien vind je het wel fijner als deze ruimtes een beetje van elkaar gescheiden zijn. We geven je graag een aantal tips om dat op een natuurlijke manier te bereiken.

Keuken

Wanneer je een nieuw huis aan het bouwen bent of aan het verbouwen bent, kun je bij de keuze van je keuken al rekening houden met de verdeling van je woonkamer en keuken. Wanneer de totale ruimte niet zo groot is, kan een kookeiland of keuken in U-vorm ervoor zorgen dat het keukengedeelte van het woongedeelte gescheiden wordt.

 

Keuken
De keuken kan gescheiden worden door een soort van kookeiland.

Eettafel en bank

Door een lange eettafel aan te schaffen, kan deze letterlijk een scheiding vormen tussen het woon- en eetgedeelte, maar het kan wel voor beide doeleinden gebruikt worden. Je kunt eraan eten, maar je kunt er ook een spelletje aan doen of wat werken. Ook een bank kan op deze manier letterlijk de ruimte in twee gedeeltes verdelen. Door de bank met de rug naar de keuken te plaatsen, zie je niet wat er in de keuken gebeurt als je op de bank zit.

Vloer

Twee verschillende vloeren zorgen ook voor twee verschillend ogende ruimtes. Kies voor de woonkamer een sfeervolle vloer zoals een houten vloer en voor de keuken een praktische, moderne vloer zoals een betonvloer of mooie tegel bijvoorbeeld. De ruimte lijkt optisch gescheiden terwijl je er geen ruimte mee verliest.

Hoogte

Als je budget het toelaat, kun je er ook voor kiezen wat hoogte te creƫren. Dat kan door bijvoorbeeld een halfhoog muurtje te plaatsen tussen de twee gedeeltes. Het muurtje kan meteen als een barretje fungeren maar zorgt ervoor dat het nog wel een open ruimte blijft. Ook zou je een verhoging kunnen maken, als de hoogte van de ruimte dat toelaat, waarop je de keuken plaatst. Je hebt dan vanuit de keuken een mooi uitzicht op het zitgedeelte.

Met bovenstaande tips blijft het toch praktisch en gezellig en een mooi geheel. Aan een verbouwing of nieuwe keuken hangt natuurlijk wel een iets hoger prijskaartje. Laat je budget dat niet toe? Lenen is ook een mogelijkheid, bijvoorbeeld bij een kredietverstrekker als Findio. Je kunt vrijblijvend verschillende offertes aanvragen en zo kijken of je je woonwensen kunt realiseren.

Leave a Reply