Raamkozijnen vervangen

Raamkozijnen vervangen

Raamkozijnen vervangen is noodzakelijk om verschillende redenen. Zo kan je ze vervangen omdat ze versleten zijn, maar ook omdat je een andere uitstraling wenst of de isolatiewaarde wil verbeteren.

het stappenplan om raamkozijnen te vervangen

Volg onderstaande stappenplan en klaar de klus zonder moeite!

1. Materiaalkeuze
Bekijk vooraf de voor- en nadelen van de verschillende materialen en wat de beste keuze is voor uw situatie. Houten ramen brengen meer onderhoud met zich mee dan bijvoorbeeld pvc- ramen.

2. Het oude kozijn verwijderen
Iets verwijderen is altijd eenvoudiger dan iets nieuw plaatsen. Let er echter wel op dat het oude kozijn behoorlijk wat kan wegen. Voorzie daarom zeker voldoende hulp.
verwijder het kozijn, alle eventuele pluggen en bevestigingsmaterialen en probeer de muren zo min mogelijk te beschadigen.

3. Plaats het nieuwe raamkozijn
Zorg dat het nieuwe kozijn zowel horizontaal als verticaal waterpas staat. Plaats het kozijn tot tegen de latei en zorg dat het op de juiste plaats blijft door middel van wiggen links, rechts en onder het kozijn.

Raamkozijnen vervangen
Soms is het nodig een raamkozijn te vervangen. Het is erg belangrijk dat dit nauwkeurig en veilig gebeurt.

4. Bevestig het nieuwe raamkozijn
De juiste bevestigingsmethode is afhankelijk van het type raamkozijn je kiest. Zo zal ieder materiaal zijn eigen bevestigingsmethode vereisen. De leveranciers zal doorgaans de meest gebruikelijke manier meedelen bij de verkoop van het raamkozijn. Er zijn verschillende methodes, maar eender welke methode je kiest, plaats vooraf een dikke laag siliconen op de vensterbank en de rest van het raamkader. Zo bent u zeker van een perfecte afdichting na plaatsing.

5. De afwerking
Als laatste stap dient het nieuw geplaatste raamkozijn afgewerkt te worden teneinde een mooi eindresultaat te bekomen. Vul de overblijvende kieren op met PU- schuim. PU-schuim kan kunststof aantasten, dus raadpleeg voor gebruik de instructies van de leverancier. Wanneer het PU- schuim voldoende gedroogd is, snij je de uitstekende delen weg en werk de zichtbare PU-delen weg met een laagje cement. Als laatste stap, ga je de overgebleven naad wegwerken met een siliconenkit rondom het hele kozijn.

Leave a Reply