Een aanbouw in de winter plaatsen

Het kan zijn dat je een extra kamer nodig hebt. Voor een dergelijke oplossing zou je kunnen kiezen voor een aanbouw. Wanneer je dat wilt gaan doen, is het belangrijk dat je de voorbereiding goed doet. Op de eerste plaats moet je weten of je een aanbouw mag maken. Hiervoor zal je dus eerst toestemming bij de gemeente moeten vragen waar je woont. Krijg je daarvoor toestemming dan kun je verdere voorbereidingen gaan treffen.

De voorbereidingen

Je moet eerst weten hoe groot je de uitbouw wilt en mag maken. Dat is natuurlijk afhankelijk van de ruimte die je hebt in de tuin. Ook moet je je afvragen of je een of meerdere ramen wilt hebben met eventueel openslaande deuren naar de tuin. Ook de materiaalkeuze voor het dak is belangrijk. Wil je een dicht dak hebben of misschien een, waarbij ook de lichtinval van boven komt. Dat kun je bereiken door het plaatsen van lichtkoepels of een lichtstraat. Zodra je dat allemaal weet, wordt het tijd om een bouwtekening te laten maken. Hiervoor kun je een architect benaderen die de bouwtekening maakt. Hij zal een tekening maken die aan je wensen voldoet. Ook de berekeningen voor de bouw en de grootte van de fundering zal hij allemaal aangeven. Wanneer de tekening klaar is, kan hij voor de goedkeuring worden ingeleverd bij de gemeente. Indien je de goedgekeurde tekening terugkrijgt, kun je een aannemer benaderen. Laat meerdere offertes opmaken en geef daarbij het tijdstip aan wanneer je wilt starten. Is dat net voor een winterperiode moet je dat ook aangeven.

Een aanbouw in de winter plaatsen
Een goede voorbereiding is het halve werk

Bouwen in de winter

Zorg ervoor dat je een vast bedrag moet betalen voor de uitbouw. Indien er een periode is dat er niet gebouwd kan worden in verband met een strenge vorstperiode zal je dus geen extra geld verliezen omdat de bouw stilligt. Dat risico is dan voor de aannemer. Wanneer je de offertes van de verschillende aannemers binnen hebt, is het belangrijk ze onderling goed te vergelijken. Er kunnen grote prijsverschillen inzitten. Neem niet altijd de goedkoopste, maar neem die waarbij je het beste gevoel hebt. Zorg ook dat je referenties inwint bij wie hij al eerder gebouwd heeft. Zodra je de offerte hebt doorgesproken met de aannemer die je gekozen hebt, kan hij beginnen. Hij zal dan zelf zorgen voor enkele onderaannemers die er nodig zijn voor het maken van bijvoorbeeld de kozijnen en het aanleggen van de elektriciteit. Hij zal de zorg dragen dat de onderdelen op het juiste tijdstip worden aangeleverd, zodat het bouwen van een aanbouw zonder problemen zal verlopen. Indien je echter een uitbouw in de winter plaatst, weet je bijna zeker dat er niet constant gebouwd kan worden. Je bent in de winter echt afhankelijk van het weer.

Leave a Reply