gevel opnieuw bekleden

Gevel opnieuw bekleden? Dit zijn de mogelijkheden

Kan jouw gevel wel een opknapbeurt gebruiken en ben je op zoek naar een nieuwe look? Wij vertellen je meer over de drie meest populaire vormen van gevelbekleding.

Hout 

Houten gevelbekleding is de meest bekende vorm van gevelbekleding. Hout heeft een klassieke, verzorgde uitstraling en kan in allerlei worden toegepast. Daarnaast valt de prijs van houten gevelbekleding mee, waardoor dit een optie is. Hout heeft echter als nadeel dat het veel onderhoud betaamt. Het is aan te raden om jouw houten gevelbekleding minimaal 1x per 2 jaar te schilderen / lakken, om de uitstraling te behouden en houtrot te voorkomen. Als houten gevelbekleding niet goed wordt onderhouden, is dat terug te zien in de levensduur.

Kunststof

Kunststof gevelbekleding is een uitstekend alternatief voor hout. Kunststofbekleding is verkrijgbaar in verschillende gevelbekleding, waaronder een natuurgetrouwe houtlook. Hierdoor kunt u genieten van de prachtige uitstraling van hout en alle voordelen van kunststof. Kunststof gevelbekleding heeft als voordeel dat het op af en toe een schoonmaakbeurt na geen onderhoud betaamt en een lange levensduur heeft, waardoor je altijd kunt genieten van een prachtige gevel. Daarnaast is deze vorm van gevelbekleding binnen afzienbare tijd gemonteerd en zeer kleurvast, waardoor jouw gevel in een handomdraai een prachtige uitstraling heeft waar je jarenlang van kunt genieten.

gevelbekleding
De mogelijkheden van het opnieuw bekleden van de gevel

Metaal

Wil jij jouw gevel een robuuste uitstraling geven? Dan is metalen gevelbekleding iets voor jou. Metalen gevelbekleding is relatief prijzig in aanschaf, maar heeft wel een lange levensduur en betaam net als kunststof nagenoeg geen onderhoud. Houdt er wel rekening mee dat bepaalde metaalsoorten verweren, waardoor de uitstraling van de gevel na verloop van tijd kan veranderen.

Gevel laten begroeien met planten

Is de gevel in goede staat maar laat de uitstraling te wensen over, bijvoorbeeld door lelijk metselwerk? Dan kan je er ook voor kiezen om de gevel te laten begroeien met klimplanten. Het laten begroeten van een gevel met klimplanten is een project met lange adem, maar het resultaat is absoluut de moeite waard. Klimplanten die geschikt zijn om tegen een gevel op te laten groeien zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, zodat je kunt kiezen voor een prachtige groene gevel, maar ook een gevel met bijvoorbeeld adembenemende voor paarse bloemen. Daarnaast kun je zelfs voor kiezen om de gevel te begroeien met meerdere soorten klimplanten. De mogelijkheden op het gebied van natuurlijke gevelbekleding zijn eindeloos, dus laat je fantasie de vrije loop. Twijfel je over je keuze of ben je op zoek naar advies? Raadpleeg dan een hovenier of specialist bij jou in de buurt.

Leave a Reply