werkplaatskraan

Werkplaatskranen

Het woord “kranen” is afgeleid van het oud-Griekse woord kraanvogels. Net als deze prachtige beesten kunnen bouwkranen ook op grote hoogtes in de lucht zweven. Ze hijsen of verplaatsen daarbij grote en zware goederen. Werkplaatskranen doen dat ook, alleen zijn ze wat compacter dan de grote kranen op een bouwplaats. Daarbij komt er geen kraanmachinist aan te pas maar kan iedereen werkplaatskranen bedienen. Ze zijn praktisch inzetbaar in grote en kleine ruimtes om zelfs de zwaarste tilklussen te klaren. Er bestaan werkkranen die geschikt zijn om een gewicht van 3000 kilo moeiteloos te verplaatsen of op te hijsen. Weet u wat ook een groot voordeel van werkkranen is? In de meeste gevallen zijn ze mobiel of aan een wand te bevestigen. Dat betekent dat u na een klus de werkkraan weg kunt halen of het tegen de wand drukt.

Diverse soorten werkplaatskranen

Werkplaatskranen is een verzamelnaam voor diverse types. Zo kennen we de portaalkranen, zwenkkranen, hijskranen en bovenloopkranen. Welk type het meest geschikt is voor uw werkzaamheden hangt sterk af van een aantal factoren. Zwenkkranen bijvoorbeeld zijn heel handig om goederen van de ene naar de andere kant te bewegen. Wanneer u een autogarage hebt kan een mobiele werkkraan een grote uitkomst zijn. Wilt u een motor uit een voertuig tillen dan brengt u de werkkraan eenvoudig dichterbij. Dit is mogelijk door de zwenkwielen die onder dit type werkkranen zijn bevestigd. Schijnbaar moeiteloos is de motor nu te verwijderen of weer terug te plaatsen middels de kettingtakels die u aan de werkkraan hebt bevestigd.

bouwkraan
Bouwkranen bestellen?

Werkplaatskranen bedienen

Werkplaatskranen zijn elektrisch of hydraulisch te bedienen. In alle gevallen moeten mensen die met een werkplaatskraan werken beschermd en veilig kunnen werken. Zorg daarom dat u zich vooraf voldoende laat informeren over de diverse types werkplaatskranen alvorens u tot aanschaf over gaat. Omdat zowel de elektrische als de hydraulische variant makkelijk te bedienen is wordt er bij het gebruik van een werkplaatskraan weinig lichamelijke inspanning gevraagd. Wel is het raadzaam om de veiligheidsregels in acht te nemen. Dus loop nooit bij het gebruik van werkplaatskranen eronder door. Draag daarnaast lichaamsbescherming zoals veiligheidsschoenen, een helm en handschoenen.

Leave a Reply