car verzekering bouw

Welke fouten worden het meest gemaakt tijdens bouwprojecten?

Het gebeurt zelden dat een bouwproject volledig feilloos verloopt. Een haarfijne planning waarbij het budget precies wordt bereikt, misschien op enkele euro’s na, klinkt natuurlijk als een droom. Meestal zorgen omstandigheden of fouten ervoor dat het moeilijk wordt om de planning te volgen en het budget volledig te halen. In dit artikel bespreken wij verschillende fouten die vaak worden gemaakt tijdens bouwprojecten.

De meest gemaakte fouten

Verschillende bouwmaterialen hebben unieke eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat ze verschillende toepassingen hebben waar ze geschikt voor zijn. Het kan wel eens voorkomen in de bouw dat een materiaal gebruikt wordt voor het verkeerde project. Dit kan zorgen voor vertragingen en bijkomende kosten. Een verkeerd materiaal kan ervoor zorgen dat de ondersteuning niet sterk genoeg is en kan problemen veroorzaken op zowel korte termijn als lange termijn. Om dit te voorkomen is het verstandig om altijd na te kijken of het juiste materiaal wordt gebruikt voor de juiste toepassing.

Tijdens het bouwen worden er veel verschillende instrumenten gebruikt om de bouw zo gemakkelijk mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een hijskraan of een graafmachine. Deze apparatuur en andere processen kunnen schade veroorzaken tijdens de bouw. Een CAR-verzekering dekt alle materiele schade veroorzaakt tijdens de bouw. Bij zelfstandigenbouw is een CAR-verzekering een aanrader. Deze verzekering dekt bijvoorbeeld waterschade dat ontstaan is tijdens de werkzaamheden of scheuren in de binnenmuren ontstaan door een constructiefout in een dakkapel. Door middel van een CAR-verzekering ben je verzekerd van geen extra kosten tijdens de bouw.

Communicatie kan ook veel fouten veroorzaken tijdens het bouwproces. Indien er geen goede communicatie is tussen de bouwvakkers of de klant en de ondernemer kunnen er veel fouten ontstaan tijdens de bouw. Deze fouten kunnen weer leiden tot hogere kosten of vertraging op de planning. Zorg ervoor dat alle informatie duidelijk wordt doorgegeven en genoteerd. Tijdens communicatie onderling moet ook alles gedocumenteerd worden en zorg ervoor dat het duidelijk is waar alle materialen te vinden zijn. Zo voorkom je onduidelijkheid op het bouwterrein. Tijdsverlies en budgetkosten kunnen erg gelimiteerd worden door de juiste communicatie tussen de medewerkers van een project.

Bouwen
Het verven van een huis.

Een goede voorbereiding…

… Is het halve werk. Voor de opstart van de bouwwerf moet er al veel worden berekend, onderhandeld en overlegd. Als er onnauwkeurig wordt gewerkt tijdens de voorbereiding kan dit zorgen voor veel problemen tijdens het project zelf. Sluit de juiste verzekeringen af zoals een CAR-Verzekering of een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp in de bouw. Zo voorkom je extra kosten tijdens het bouwproces.

Daarnaast kan inefficiëntie voorkomen worden door een goede voorbereiding. Als er tijdens de bouw nog grote onduidelijkheden en problemen moeten worden opgelost kost dit onnodig veel tijd. Zorg er voor dat alles op een rijtje staat voor de bouw begint zodat je veel minder tijd hoeft te besteden aan het oplossen van problemen. Zorg ervoor dat de bouwvakkers alle kennis bezitten over het project voor ze hieraan moeten werken zodat ze altijd weten wat ze moeten doen. Zo voorkom je domme fouten gemaakt tijdens de bouw.

Leave a Reply