Wat is de beste tijd om je buitenkozijnen of tuinhuis te lakken?

Met mooi weer geniet je volop van je tuin, veranda of blokhut en dan valt het je pas echt op… de verf ziet er niet echt meer stralend uit. Tijd voor een nieuwe beschermlaag op je houtwerk. Wil jij ook voor jaren af zijn van onderhoud? Koop dan de beste verf voor je houtwerk buiten, Sikkens Rubbol XD High Gloss! En wat is het beste moment om je kozijnen, schutting of houten veranda buiten te schilderen? 

Wanneer schilder je met Sikkens Rubbol XD?

De beste buitenverf zoals Sikkens Rubbol wil je natuurlijk op het beste moment aanbrengen. Zo weet je zeker dat jouw houtwerk de beste bescherming krijgt. Om het hout van een deur of tuinhuis te lakken, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening mag houden als je van plan bent om te schilderen. Over het algemeen moet houtlak worden aangebracht op een droge en schone ondergrond. 

3 tips voor het schilderen met Sikkens Rubbol XD

Hier zijn enkele tips voor het lakken van je houten veranda, buitenkozijnen, de schutting en meer houtwerk buiten:

  1. Nieuw hout: Als het hout nieuw is, moet je wachten tot het hout volledig is uitgehard voordat je begint met lakken. Dit duurt meestal enkele weken tot een paar maanden, afhankelijk van het type hout en de omstandigheden. Wil je Sikkens Rubbol kopen bij Onlineverf.nl en kan je advies gebruiken? De klantenservice staat je graag te woord, neem contact op! En bestel voordelig jouw Sikkens buitenlak, makkelijk online, ook op kleur gemengd. 
  2. schilderen van huis
  1. Vochtigheid: Het is belangrijk om het hout niet te lakken als het te vochtig is. Hout met een hoog vochtgehalte kan problemen veroorzaken, zoals slechte hechting van de lak, blaarvorming of schilfering. Zorg ervoor dat het hout een vochtgehalte heeft dat geschikt is voor de specifieke lak die je wilt gebruiken. Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor aanbevelingen met betrekking tot de vochtigheid.
  1. Weersomstandigheden: Het is ook belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden tijdens het lakken. Idealiter kies je een droge periode zonder regen in de voorspelling. Vermijd ook het lakken bij zeer hoge of lage temperaturen, aangezien dit de kwaliteit van de lak kan beïnvloeden. Op het verfpotje van jouw Sikkens Rubbol lakverf zie je ook de aanbevolen temperaturen staan, check dit bij twijfel.  

Schilderen met Sikkens Rubbol XD – how to?

Voordat je nu super enthousiast begint met schilderen, laten we even stilstaan bij de voorbereidingen. Want het lakken van je houtwerk is maar een klein gedeelte van je schilderklus. De voorbereiding is net zo belangrijk. Voordat je begint met het lakken, moet je ervoor zorgen dat het oppervlak schoon en vrij is van vuil, stof en losse verfresten. Schuur indien nodig het oppervlak lichtjes op, om een gladde afwerking te krijgen. Zorg ervoor dat je het hout goed afstoft voordat je de Sikkens Rubbol XD lak aanbrengt. Zo krijg je het mooiste resultaat en geniet je nog jaren van je prachtige houten schutting, blokhut of deuren en kozijnen buiten! 

 

Leave a Reply