Het voordeel van de vuurtafel

Een sterk aan populariteit winnend artikel voor terrassen bij woningen is de vuurtafel op gas. De vuurtafel is een decoratieve tafel die voorzien is van een ingebouwde gashaard die naar wens kan worden voorzien van een grill om te barbecue├źn.
De gashaard werkt op flessengas maar kan ook redelijk eenvoudig aangesloten worden op het aardgasnetwerk. Het aansluiten op het aardgasnetwerk heeft als groot voordeel dat het gas op ongelegen momenten niet plotseling “op” is en het bespaart je veel gesjouw met gasflessen.
Bijzonder handig is dat de haarden zijn voorzien van een elektronische ontsteking. Daarmee ontsteek je de gashaard erg snel en, niet onbelangrijk, ook veilig!

 

Moderne designs

Vuurtafels worden in verschillende moderne designs gemaakt. Voor ieder terras is een passende vuurtafel verkrijgbaar die een bijzonder cachet aan je terras geeft. Vuurtafels zijn verkrijgbaar als vierkante tafel, ronde tafel, ovale tafel en als tafel in de vorm van een rechthoek.
Ongeacht de vorm geeft een vuurtafel een lekkere warmte en gezelligheid op een koele (late) avond.

 

Het materiaal

Vuurtafels worden van verschillende materialen gefabriceerd. Meestal zijn de tafels gemaakt van natuursteen, (steiger)hout of composiet. Uiteraard is een combinatie van verschillende materialen zoals bijvoorbeeld een mooie houtsoort in combinatie met natuursteen ook mogelijk.
Alle materialen zijn zeer goed weersbestendig en kunnen zonder problemen in alle seizoenen buiten blijven staan. Je hebt dus niet alleen in een bepaald jaargetijde profijt en plezier van de vuurtafel, maar je kan er een jaar lang gebruik van maken. Zo kan een (koude) nacht op elk moment van het jaar sfeervol gemaakt worden.