Plan van aanpak verbouwing huis

Ben je van plan om je huis te gaan verbouwen? Dan is het verstandig om een plan van aanpak op te stellen. In dit artikel geven wij de handvaten die je kunt gebruiken bij het opstellen van een plan van aanpak. Lees met ons mee en je weet zeker dat je goed voorbereid van start gaat.

 

Een verbouwing aan het huis kun je zelf uitvoeren of uitbesteden aan een derde partij. Het gros van de huishoudens kiest er voor om een bouwbedrijf in te schakelen. Een bouwbedrijf heeft de expertise en de kennis om de verbouwing goed te laten verlopen én geeft daarnaast garantie over de hele verbouwing. Ook bespaar je jezelf een hoop tijd en kopzorgen.

Wat moet er precies gebeuren?

Pak een pen en papier en schrijf op wat er precies moet gebeuren. Bij een grote verbouwing is het misschien handig om de werkzaamheden te prioriteren. Het voordeel van prioriteren is dat het inzicht geeft in de werkzaamheden die er moeten gebeuren. Op deze manier kun je voorkomen dat je je gaat bezighouden met zaken die er eigenlijk niet toe doen.

De kosten van de verbouwing + Financiering

Stel vast wat je precies nodig hebt in zowel materialen als in arbeidsuren. Het beste is om offertes bij verschillende bouwbedrijven aan te vragen. Zij kunnen de hoeveelheid arbeidsuren en de kosten voor de materialen goed inschatten. Tot slot dien je na te denken over de financiering van de verbouwing.

Maak een checklist voordat de verbouwing start

Een checklist voor de start van een verbouwing zou kunnen zijn:

  • De bouwtekening(en)
  • Een tijdsplanning
  • De voorraad aan materialen (wanneer worden materialen geleverd)
  • Het kostenplaatje

Het uitvoeren van de verbouwing

Als het goed is heb je nagedacht over de werkzaamheden die je zelf wilt gaan doen en welke je wilt uitbesteden. Het is belangrijk dat je de tijdsplanning goed in de gaten houdt en dat je checkt of de bouwbedrijven hun afspraken nakomen.