Creëer een luxueuze slaapkamer

Iedereen heeft wel eens wat welverdiende ‘me-time’ nodig. De meeste mensen trekken zich dan terug in hun slaapkamer, want dit is een veilig holletje. Om echt tot rust te komen moet de slaapkamer opgeruimd zijn, maar daarnaast helemaal passen bij jouw eigen persoonlijke stijl. Opgeruimd betekent overigens niet dat alles klinisch eruit moet zien, maar voornamelijk netjes en wat voor jouw gevoel fijn is. Natuurlijk is het leuk om de inrichting van de slaapkamer helemaal aan te passen aan de huidige slaapkamer trends, maar wanneer dit niet bij jou past, dan creëer je niet een sfeer waarin je echt kunt relaxen.
Om een luxe gevoel aan je slaapkamer te geven kan je een paar dingen doen. Limiteer bijvoorbeeld de kleuren in de slaapkamer tot drie complementaire kleuren en kies dan voor rustige of lichtere tinten, zoals blauw of taupe. Ook het licht is erg belangrijk voor een goede sfeer. Een hele felle plafondlamp is niet erg gezellig, kies voor dimlicht of wat zachtere lampen voor een mooie gloed.

Ook niet geheel onbelangrijk is het bed, dit is het middelpunt van de slaapkamer en hier worden meestal alle ogen naartoe getrokken. Een van de meest populaire bedden op het moment is de boxspring. Dit is ook niet zo gek want een boxspring straalt luxe uit en brengt daarmee dan ook een luxueus gevoel naar de slaapkamer. Boxsprings zijn erg veelzijdig en een complete set hoeft niet meteen heel prijzig te zijn. Daarnaast liggen ze erg comfortabel en zijn ze perfect om op te loungen tijdens de ‘me-time’. Kies een leuk dekbedovertrek uit om het bed een mooie uitstraling te geven. Door een sprei over het bed te draperen geef je het net wat extra’s en naast dat het er nonchalant uitziet, kan je het meteen gebruiken als extra deken. Gooi er een aantal kussens op om het geheel nog knusser te maken.