De landelijke badkamer: één en al rust

De badkamer is voor ons meer dan een wasplaats geworden. We verblijven er graag om te ontspannen, te cocoonen en te herbronnen. Ze is bijna een spa geworden. En welke stijl heeft dit zachte, huiselijke meer in zich dan de landelijke stijl? Landelijk betekent niet ouderwets, of smakeloos of boers. Het betekent stijlvolle degelijkheid met een gezonde mix van oud en nieuw. Het mag wat ruw zijn, maar anderzijds straalt deze stijl ook zachtheid uit.

 

Zachte kleuren en eerlijke materialen

 
De landelijke badkamer straalt rust uit. Dit komt vooral door het gebruik van zachte kleuren. Beige en bruin, wit en gebroken wit zijn de hoofdkleuren in dit type badkamers. Verder zien we het gebruik van eerlijke materialen. Er wordt vaak hout gebruikt. Het hout voor badkamers is degelijk behandeld zodat je je geen zorgen hoeft te maken. Terracotta vloeren of betonvloeren zien we alsmaar vaker opduiken. Zelfs betonnen wasbakken en douches zijn tegenwoordig in. Mozaïek of ouderwetse tegels in Spaanse stijl maken het geheel extra gezellig. Voeg hierbij katoenen handdoeken, wollen tapijtjes of een bamboe raamdecoratie en je hebt een plekje om volledig tot rust te komen.

 

Landelijk: een mix van oud en nieuw

 
De landelijke badkamer geeft een knipoog naar het oude. Je ziet vormen die op oude ontwerpen zijn geïnspireerd. Denk bijvoorbeeld aan de ouderwetse porseleinen wasbak, de apart staande badkuip op pootjes of de vergulde kranen met grote draaiknoppen. Zij zijn zo populair dat de modellen nieuw op de markt te verkrijgen zijn. Ben je aan het verbouwen en heb je een oude schouw, oude deuren of oude vloeren in je badkamer? Behoud ze want ze passen heel goed bij je landelijke badkamer. Combineer oude en nieuwe spullen gerust met elkaar. Het belangrijkste is: voel je goed, relax en geniet van je landelijke badkamer!

Leave a Reply