Een wc verbouwen

Wanneer je een wc gaat verbouwen zal je je vooraf goed moeten laten voorlichten wat er allemaal mogelijk is. Het inrichten van het kleinste kamertje in een woonhuis is vaak moeilijker dan gedacht wordt. Deze ruimte wordt pas vaak als laatste in een woonhuis goed bekeken hoe men het moet gaan inrichten. Toch moet je ervoor zorgen dat ook dit kleinste kamertje aan al je wensen voldoet. Je brengt er in principe gedurende je leven heel wat tijd in door. In totaal is dat zo’n 1 tot 3 jaar van een mensenleven. Daarom is het best belangrijk om kritisch te werk te gaan.

Breng contrast aan in de wc-ruimte. Dat kan je doen door bijvoorbeeld grijze vloertegels te gebruiken en witte wandtegels. Wanneer je dat doet dan zal de ruimte optisch groter lijken dan hij in werkelijkheid is.

Indien mogelijk moet je alles vanaf het grondoppervlak plaatsen. Dat geldt voor het toilet maar ook voor de afvalemmer of toiletborstels. Dat is alleen maar handiger om het toilet schoon te maken.

 

Inbouwreservoir

 

Wanneer je een diep smal toilet hebt moet je de achterwand gebruiken om de toilethouder en eventueel de handdoekjes op te bergen. Wanneer je te weinig ruimte hebt kan je kiezen om geen ruimtebesparend inbouwreservoir te gebruiken. Dit beperkt namelijk de opbergruimte in de wc. De keus is echter tegenwoordig zeer groot. Je hebt al een inbouwreservoir met slechts een diepte van 8 cm en een breedte tot wel 1 meter. Je kan ook een hoekinbouwreservoir gebruiken. Je krijgt hierdoor extra ruimte voor je benen. Ook de deur zal dus gemakkelijker dicht kunnen zonder dat je met je benen de deur zult raken. In de dode hoeken kan je dan weer de wc-rolhouder plaatsen of handdoekrekje en toiletborstel.

 

Verbouwen

 

Wanneer je dus een wc gaat verbouwen moet je eerst goed bekijken wat de mogelijkheden zijn. Je moet tijdens het inrichten en plaatsen van de voorwerpen rekening houden met de ruimte die je hebt.

Leave a Reply