Een duurzame verbouwing

 

Het komt steeds vaker voor, een verbouwing om je huis duurzamer te maken. Een duurzaam huis maakt het wonen prettiger, bespaart veel energie en zorgt ervoor dat je huis meer waard is als je het wilt verkopen. We zetten voor je op een rijtje op welke manieren je je huis duurzamer kunt maken.

Isoleer muren, vloer of dak

Goede isolatie is de beste manier om de kou buiten te houden en de warmte binnen. Warmte verdwijnt makkelijk door de muur, de vloer of het dak waardoor deze plekken heel geschikt zijn voor isolatie. Als je gaat verbouwen en je wilt je huis goed isoleren, dan is het ook verstandig om te controleren of je dubbel glas hebt. Goed geïsoleerde muren hebben weinig effect als de ramen bestaan uit enkel glas, hierdoor kan de warmte alsnog verdwijnen.

Wek je eigen energie op

Wil je niet alleen energie besparen, maar ook je eigen energie gaan opwekken, dan kun je kiezen voor zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp. Zonnepanelen wekken stroom op en kunnen makkelijk op het dak geïnstalleerd worden. Een zonne-boiler gebruikt de warmte van de zon om het leidingwater te verwarmen, waardoor je minder gas verbruikt. Voor het installeren van een zonne-boiler is in principe geen grote verbouwing nodig, al is het wel van belang dat het dak stevig genoeg is. Een warmtepomp gebruikt de natuurlijke warmte van de lucht, de grond of het grondwater. Een warmtepomp werkt het best in combinatie met vloerverwarming, voor de installatie moet je daarom rekening houden met een flinke verbouwing.

Verbeter het energielabel van je huis

Ieder huis krijgt een energielabel toegekend wat aangeeft hoe duurzaam het huis is. Een duurzaam huis verbruikt minder energie waardoor het meer waard is. Als je voor een duurzame verbouwing kiest verbeter je het energielabel. Je kunt nog meer van je duurzame investering profiteren als je kiest voor een goedkoop energiecontract. Je vindt de laagste energietarieven makkelijk bij energievergelijker EasySwitch.

Een verbouwing als investering

Met een duurzame investering voeg je waarde toe aan je huis. Je kunt hiervan profiteren door een lager energieverbruik en door de hogere verkoopprijs die je voor je huis kunt vragen. Vergelijk ook de beste energieleveranciers voor het voordeligste contract zodat je nog meer gaat besparen op je energiekosten.

 

 

Leave a Reply