Spouwmuur isoleren

Als u kiest voor isolatie van uw huis, dan kunt u dit op verschillende plaatsen doen. Denk aan het vervangen van enkel glas door dubbel glas, of het isoleren van dak, kruipruimte, spouwmuren of andere plaatsen. Voor welke optie u kiest, is natuurlijk afhankelijk van de kosten en het rendement. En van het feit of u beschikt over deze mogelijkheden. Zo heeft lang niet iedereen een kruipruimte. Een vorm van isolatie die voor bijna elk huis geschikt is, is spouwmuurisolatie.

Groot rendement met spouwisolatie

In de meeste nieuwbouwhuizen wordt er van tevoren rekening mee gehouden dat de spouwmuren voldoende zijn geïsoleerd. Beschikt u echter over een wat oudere woning, dan schort het nog weleens aan goede isolatie. Met het isoleren van spouwmuren pakt u in één klap een grote oppervlakte van de woning aan, waardoor u een groot rendement kunt behalen. Uitwisseling van warmte, kou en vocht gebeurt namelijk voor een groot deel via de muren, omdat het huis hier voornamelijk uit bestaat.

Geen rommel door spouwmuurisolatie

Er is nog een ander voordeel. Spouwmuren isoleren in een bestaand huis vergt namelijk geen grote verbouwingsklus. Er worden simpelweg van buitenaf op bepaalde plaatsen gaatjes in de muur geboord, waardoor isolatiemateriaal in de spouw wordt gespoten. Dit isolatiemateriaal bestaat meestal uit wol of PUR. Daarna worden de gaatjes weer netjes dichtgemaakt, zodat ze met het blote oog niet meer te zien zijn. U heeft dus geen last van stof en troep in huis.

De investering in spouwmuurisolatie is snel terugverdiend

Spouwmuurisolatie kost natuurlijk geld. Toch is een investering hierin zo gek nog niet. U draagt hiermee namelijk niet alleen uw steentje bij aan het milieu, en dus ook aan toekomstige generaties, maar u heeft de investering ook nog eens binnen korte tijd terugverdiend. Heeft u niet voldoende spaargeld om dit te realiseren, dan zou u kunnen overwegen om het isolatieproject te financieren met geleend geld. Van de besparing kunt u deze lening namelijk gemakkelijk aflossen.

Leave a Reply