Tips voor het verkoop-klaar opleveren van een woning

Tips voor het verkoop-klaar opleveren van een woning

De verkoop van een woning is een moeilijke tijd met stress en frustratie. Zeker nu de huizenmarkt zo stroef verloopt gaat het niet altijd volgens plan. Maar als het dan eenmaal is gelukt om je huis te verkopen, moet je overgaan tot het regelen van de overdracht. Een onderdeel daarvan is het netjes achterlaten voor de volgende bewoners, zodat zij direct kunnen gaan klussen. Een woningontruimer uit Breda geeft enkele tips!

Tips voor het verkoop-klaar opleveren van een woning
Voorkom stress met deze handige tips om je woning verkoop-klaar te maken. Het is hiervoor belangrijk goed afspraken te maken met de nieuwe bewoners.

Maak afspraken met de nieuwe bewoners

Schep samen duidelijkheid wat er op welke manier moet worden achtergelaten. Zo voorkom je frustratie aan beide kanten en doe je geen onnodig werk. In veel gevallen komt het namelijk ook voor dat de nieuwe bewoners bepaalde dingen in het huis willen overnemen. Denk bijvoorbeeld aan de vloer en het behang. Iets waar je zelf niets meer aan hebt, maar wellicht dat het je nog wel wat geld kan opleveren. Voor de nieuwe bewoners scheelt het namelijk ook tijd en geld, win/win situatie!

 

Muren

Hoe wordt van je verwacht dat je de muren achter laat? Bedenk altijd hoe je zelf had gewild dat het werd opgeleverd. Je hoeft natuurlijk niet de muren te gaan stucen, maar het is wel redelijk om bijvoorbeeld gaten in muren te dichten en extreme schade te repareren.

 

Inboedel

Ook van de inboedel wordt verwacht dat je deze uit de woning verwijdert. Waarschijnlijk neem je sowieso al een groot gedeelte van de inboedel mee naar de nieuwe woning, maar ook al hetgeen dat je niet meer gaat gebruiken dien je zelf weg te gooien.

 

Schoonmaken

Er wordt niet van je verwacht dat je het huis spik en span achterlaat. Dit is simpelweg overbodig werk, de nieuwe bewoners zullen met klussen immers toch weer de woning vies maken. Wel wordt van je verwacht dat je de woning bezemschoon oplevert.

Leave a Reply