Renovatie met een verfspuit, de voorbereiding

Renovatie met een verfspuit, de voorbereiding

Als je al een lange tijd in hetzelfde huis woont zal je vanzelf gaan merken dat de verf van de muren begint te bladeren. Dit ziet er niet mooi uit en na verloop van tijd wordt het steeds erger. Op een gegeven moment is het zo erg dat het eruit ziet alsof je onder een brug woont en als dat het geval is kan je geen bezoek meer ontvangen. Een likje verf doet wonderen en met dank aan de technologische vooruitgang in onze wereld hebben we tegenwoordig de mogelijkheid om dat met een verfspuit te doen. Maar hoe doe je dat?

Schuren

Als je van plan bent je muren de spuiten met een verfspuit is het belangrijk dat je in het achterhoofd houdt dat een goede voorbereiding cruciaal is en een grote invloed heeft op het eindresultaat. In de praktijk is het ook meestal zo dat de voorbereiding nog meer tijd in beslag neemt dan het daadwerkelijke verfspuiten. Ga allereerst te werk met schuurpapier met een grove korrel. Bouw dan steeds meer af naar een kleinere korrel zodat het materiaal zo vlak mogelijk wordt, zonder krassen en dergelijke. Het schuren kan je zowel nat als droog doen, maar nat wordt aangeraden.

Renovatie met een verfspuit, de voorbereiding
Ter voorbereiding op de renovatie met een verfspuitbus is het belangrijk goed te schuren. Gebruik hiervoor schuurpapier met een grove korrel.

Plamuur aanbrengen

Als je klaar bent met schuren ga je beginnen met het plamuren van de muur. In de meeste gevallen is plamuren niet nodig maar als je een kleine beschadiging ziet na het schuren zal je er toch aan moeten geloven. Als je gaat plamuren hoeft het materiaal niet zo extreem glad te zijn als bij de vorige stap die hierboven is beschreven. Je kan ervoor kiezen om te plamuren met een spatel maar ook spuitplamuur is een goede optie die je kan overwegen. Om het oppervlak goed ontvet te krijgen kan je te werk gaan met ammoniak.

Leave a Reply