welk stucwerk in de badkamer gebruiken?

welk stucwerk in de badkamer gebruiken?

 Waarom de badkamer stucen?

Je badkamer laten stucen is een nieuwe trend die de laatste jaren erg populair is geworden. Het is een bijzonder stijlvol alternatief voor tegelwerk en is hygiënisch en origineel. Stucwerk is veelzijdig en kan op veel verschillende manieren worden afgewerkt waardoor je badkamer een eigen karakter krijgt en een nieuw en fris uiterlijk.

Hygiëne

Stucen verbetert de algemene hygiëne van je badkamer. Dit komt omdat er bij normaal tegelwerk vocht in de voegen kan trekken wat weer schimmel aantrekt. Als je badkamer stucwerk heeft hoef je dus niet meer aan de gang met agressieve schoonmaakmiddelen.

Anders zijn

Stucwerk heeft als een groot voordeel dat er verschillende patronen en structuren gemaakt kunnen worden. Dit kan je badkamer een compleet ander uiterlijk geven. Het is zelfs een mogelijkheid om je wastafel, douche en bad met stucwerk helemaal in je badkamer te integreren voor een naadloze overgang.

welk stucwerk in de badkamer gebruiken?
Er zijn verschillende mogelijkheden om stucwerk in je badkamer te gebruiken. Stucwerk heeft veel voordelen!

Stucwerk voor in de badkamer

Er zijn erg veel verschillende soorten stucwerk en niet allemaal zijn ze even geschikt om te gebruiken in de badkamer, we zullen hier de vier belangrijkste opnoemen.

Tadelakt:
Dit is een waterafstotende pleistersoort met als basis kalk. Ook zijn er een aantal pigmenten toegevoegd. Dit type stucwerk wordt gebruikt om een mediterrane en warme sfeer te creëren
Beton Ciré:
Dit is een cementstuc die zeer sterk is. Hij is slijt en watervast en in veel verschillende kleuren te krijgen waardoor hij toepasbaar is in veel verschullende badkamers
Microcement en beton:
Dit is een hoogwaardige en duurzame stuc. Ook is hij uiteraard waterdicht. Dit type stuk is al erg lang populair in Argentinië en kan worden aangebracht in een patroon
Terrastone:
Dit type stucwerk is een natuurproduct dat een unieke samenstelling heeft. Het bijzondere aan dit stucwerk is, is dat het een erg hoge PH-waarde heeft waardoor het schimmelafstotend.

Leave a Reply