Wat zijn de voordelen van een zwembad in de tuin

Wat zijn de voordelen van een zwembad in de tuin?

’s Zomers wordt iedereen blij van een verkoelende duik in het zwembad. En al helemaal als dat zwembad in je eigen tuin staat. Welke soorten zwembaden er allemaal zijn en wat de voordelen van deze baden zijn, lees je hier.
Er zijn enorm veel verschillende soorten zwembaden, die van elkaar verschillen in vorm en formaat. Je kunt ze grofweg indelen in twee categorieën: inbouwzwembaden en opbouwzwembaden. We zullen in dit artikel vooral ingaan op de voordelen van de laatste variant.

Wat zijn de voordelen van een zwembad in de tuin?
Een zwembad in de tuin heeft verschillende voordelen. Kies voor het juiste zwembad dat past bij jouw wensen.

Voordelen opbouwzwembaden
Een voordeel van een bovengronds opbouwzwembad ten opzichte van een inbouwzwembad is dat je er niet zomaar in kunt vallen. Daarom kiezen vooral gezinnen met kleine kinderen voor een opbouwzwembad. Daarnaast hoef je voor een opbouwzwembad niet eerst een gat te graven, wat je tijd en geld scheelt. Ook is het water van een opbouwzwembad sneller op de gewenste temperatuur dan bij een inbouwzwembad. Tot slot kun je een opbouwzwembad eenvoudiger weghalen, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen.

Soorten opbouwzwembaden
Er zijn vele soorten opbouwzwembaden. Om kosten te besparen heb je keuze uit enorm veel opblaasbare zwembaden. Naast het feit dat deze baden goedkoop zijn, zijn ze ook enorm snel opgezet en weer afgebroken. Ideaal voor tijdens de wisselvallige zomers die Nederland typeren. Wil je een wat steviger zwembad dat toch relatief goedkoop is? Kies dan voor een zwembad met stalen wand. Het belangrijkste voordeel van deze baden is de extra stevigheid die ze bieden. De baden kunnen tevens volledig of half ingegraven worden, dankzij de stalen wand. Voor een meer natuurlijk effect kun je ook kiezen voor een houten zwembad. Deze baden zien er prachtig uit en zijn dan ook een geliefde optie. Met name de zogenaamde Azteck zwembaden, die voor 65 procent uit hout bestaan en voor 35 procent uit kunststof. Deze samenstelling maakt de zwembaden heel onderhoudsvriendelijk.

Voor de aanschaf van een zwembad kun je tegenwoordig goed terecht op het internet. Er zijn enorm veel webshops, waarop je een zwembad kunt bestellen, dat soms de volgende dag al geleverd wordt. Ontdek het zelf!

Leave a Reply