Stucwerk renoveren

Stucwerk renoveren

Het kan voorkomen dat u dringend uw stucwerk moet renoveren. Stucwerk renoveren wordt pas gedaan als het niet anders opgelost kan worden. Soms kan men door middel van een kleine reparatie een scheurtje in het stucwerk oplossen maar het gebeurt ook dat er echt een nieuw plafond of nieuwe muur gestukt moet worden. Dan heb je echt een goede stukadoor nodig. Je moet er een nemen die gespecialiseerd is in het renoveren van stucwerk. Hij zal kunnen bekijken hoe de scheuren in het stucwerk verholpen kunnen worden. Ook wordt het stucwerk soms zodanig vuil dat het na een bepaalde periode verkleurt en vervuilt. Dat kan zijn door kookdampen, roet, nicotine, condens en eventueel schimmel.

Het repareren van het stucwerk

Een goede stukadoor zal zien of de scheuren die in een muur aanwezig zijn nog steeds werken of reeds uitgewerkt zijn. Nog werkende scheuren zullen, voordat ze gerepareerd kunnen worden, eerst goed zorgvuldig vaktechnisch moeten worden aangepakt. Hiervoor is dus zeker een echte specialist nodig. Worden de nog steeds werkende scheuren niet eerst behandeld dan zullen de scheuren, zeker na een periode, weer terugkomen en dat moet voorkomen worden. Vooral ook bij nieuwe woningen komt scheurvorming in de hoeken van een woning vaak voor. Dat komt vaak omdat stucwerk zacht materiaal is en op een andere ondergrond kan gaan werken. In sommige gevallen kan men hier vooraf al rekening mee houden.

Stucwerk renoveren
Een stuur in de muur kan een doorn in het oog zijn. Wanner je het stucwerk gaat renoveren Het hele stucwerk wordt de muur voorzien van een nieuwe laag.

Renovatie

Wanneer het niet gerepareerd kan worden is stucwerk renoveren noodzakelijk. Hierbij moet u dan denken aan het opknappen van de wanden, plafond of een eventuele decoratie. Het wordt niet in de oude staat hersteld maar er worden nieuwe materialen op aangebracht. Het hele stucwerk wordt dan voorzien van een nieuwe laag. Soms zal men eerst het oude stucwerk verwijderen voordat er een nieuwe laag op kan worden aangebracht. Bij de meeste goede stucadoorsbedrijven krijgt u garantie op het stucwerk. Meestal is dat 5 jaar.

Offerte

Het is verstandig bij een paar goede stucadoorsbedrijven een vrijblijvende offerte aan te vragen. Wanneer u dan de offertes binnen heeft kunt u de juiste stukadoor de werkzaamheden laten uitvoeren.

Leave a Reply