Badkamer verplaatsen

Badkamer verplaatsen

Een badkamer is na verloop van tijd wel toe aan een nieuw uiterlijk. Meer klasse, meer comfort en een betere uitstraling, dat is wat je, je badkamer wil geven. Vaak kies je dan voor een nieuwe plek en moet je, je badkamer verplaatsen. Op het oog lijkt dit een eenvoudige klus, maar in de praktijk komt er meer bij kijken dan je denkt.

Leidingen op elkaar afstemmen

Wanneer je kiest voor het verplaatsen van je badkamer, dan is een goede voorbereiding essentieel. Denk maar eens al die leidingen die er lopen, hierbij is een logische logistiek dus wel van uitermate groot belang. Riool en afvoer zijn de belangrijkste elementen die goed op elkaar afgestemd moeten worden, ze moeten immers niet door bijvoorbeeld een onderliggende woonkamer heen lopen. Bij badkamer verplaatsen is het dan ook verstandig om te kiezen waar waterleidingen en rioolaansluitingen dichtbij zijn.

Badkamer verplaatsen
Ga je de badkamer verplaatsen, kijk dan goed hoe je de nieuwe ruimte in wilt delen.

Plaatsing toilet en afvoerputje

Ook de plaatsing van het toilet is een belangrijk item, die is immers ook op het riool aangesloten. Wil je het toilet op een andere plek neer zetten, dan zal er ook een nieuwe afvoerpijp gecreëerd moeten worden. Daarvoor zal ruimte moeten worden gemaakt in andere verdiepingen. Een ander belangrijk punt is de afvoer van de douche. De leiding hiervan loopt ook naar het riool toe. Dat betekent dat er voldoende ruimte onder de vloer aanwezig moet zijn. Verhoogde douchecabines of een verhoogde betonvloer helpen bij het creëren van ruimte. Belangrijke zaken waarbij opgelet moet worden bij het badkamer verplaatsen.

Zorg voor goede ventilatie

Wil je naast een douche ook graag een bad plaatsen in je badkamer, dan is de constructie van de vloer erg belangrijk. De vloer moet het gewicht van het bad wel kunnen dragen. Tenslotte is ook de ventilatie een aandachtspunt bij het verplaatsen van de badkamer. Belangrijk is dat er voldoende ventilatie is, want wanneer vocht niet goed afgevoerd kan worden kunnen er schimmels en vochtproblemen ontstaan. Zo zijn er genoeg zaken waaraan gedacht moet worden bij het verplaatsen van de badkamer.

Leave a Reply