Zolder leefbaar maken

Zolder leefbaar maken

Zolder biedt veel mogelijkheden

Soms wordt de zolder van een woning nauwelijks gebruikt door mensen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Wellicht is de zolder leefbaar maken niet nodig omdat er ruimte genoeg is. Ook kan het zo zijn dat er geen budget over is om de zolder leefbaar te maken. Toch is het voor de meeste mensen best een optie om de zolder leefbaar te maken. En goed nieuws is dat dat echt niet altijd heel duur hoeft te zijn. Hoe kun je een zolder leefbaar maken?

Zolder leefbaar maken
Een zolder leefbaar maken kan een hele klus zijn. Wanneer deze klus geklaard is ben je waanzinnig blij met de extra ruimte.

Zolder als slaapkamer

Hoe je de zolder leefbaar gaat maken, is afhankelijk van de plannen die je met deze ruimte hebt. Als je de zolder gaat gebruiken als slaapkamer, is het in ieder geval belangrijk om te zorgen voor ramen. Een slaapkamer moet lekker gelucht worden zo af en toe. Slapen op de zolder is een echte aanrader. Vaak is de bovenste verdieping van een huis extra knus en daarom leent deze zich uitstekend om te gebruiken als slaapkamer. De inrichting vraag soms wel om wat creativiteit. Wil je de zolder leefbaar maken als slaapkamer, gebruik dan bijvoorbeeld lage kasten of inbouwkasten om de loze hoeken van deze ruimte functioneel te gebruiken. Een ander belangrijk item is het maken van een vaste trap naar de zolder mocht deze er nog niet zijn.

Zolder als werkkamer

Een andere goede optie is om de bovenste verdieping van de woning in te richten als werkkamer. Dit is een uiterst goede reden om de zolder leefbaar te maken. Werken op de zolder heeft diverse voordelen. Vaak is het een rustige plek, zodat er in opperste concentratie kan worden gewerkt. Daarnaast moeten er vaak twee trappen worden beklommen, hetgeen goed is voor de conditie. Wil je de zolder leefbaar maken als werkkamer, zorg dan in ieder geval voor voldoende licht.

Leave a Reply