Hulp van een loodgieter bij het verleggen van een leidingen

Bij een wat grotere klus in of rondom de woning, komt er vaak een heleboel kijken. Wanneer er sprake is van een ver- of aanbouw, is de kans groot dat er leidingen verlegd moeten worden. Een waterleiding loopt misschien net niet zo handig, er moet een extra waterpunt komen of de douche moet naar de andere kant van de badkamer worden verschoven. U kunt dat natuurlijk zelf gaan doen, maar soms is het verstandiger om het verleggen van de leidingen uit handen te geven aan een loodgieterij.

De kans op lekkages

Een klein haarscheurtje of kiertje in een leiding kan al voldoende zijn om voor een lekkage te zorgen. In het begin druppelt het misschien langzaam of zelfs helemaal niet, maar na verloop van tijd – soms jaren – kan het toch harder gaan lekken. Vaak worden leidingen helemaal weggewerkt en is het daardoor zo goed als onmogelijk om eenmaal verlegde leidingen nog te repareren. U moet dan een loodgieter inschakelen voor een lekdetectie.

Het is daarom zaak om het verleggen van leidingen direct goed aan te pakken. Wanneer u met het verleggen van leidingen niet veel ervaring hebt, is het over het algemeen aan te raden om het verleggen van leidingen uit handen te geven aan een loodgieter. U weet dan zeker dat de kans op lekkages minimaal is en u hebt dan voorlopig garantie op de werkzaamheden.

douche
Wil je aanpassingen doen in de badkamer? Bel de loodgieter.

Maak een uitvoerig plan samen met de loodgieter

Ook is het niet aan te raden om zomaar te beginnen met het verleggen van leidingen. Bedenk eerst goed wat precies het doel is van de werkzaamheden. Waar komen de leidingen vandaan en waar moeten ze precies naartoe? Houd ook rekening met de ophanging van bijvoorbeeld wastafels, zodat er geen gaten in de muur hoeven te worden geboord waarbij de kans bestaat dat de gaten precies in de leidingen terecht komen. Een loodgieter heeft veel ervaring met het maken en uitvoeren van een dergelijk plan. Daarom is het aan te raden dit samen met een professional te maken.

Leave a Reply