Wat komt er allemaal kijken bij een nieuwe dakbedekking?

Het renoveren van een dak is een kostbare aangelegenheid. Het komt niet zo vaak voor, maar als het een keer tijd is om de dakbedekking te vervangen dan kan je een hoge rekening van een dakdekker verwachten. Dit is niet zo vreemd als je weet wat er allemaal komt kijken bij een nieuwe dakbedekking. De renovatie is namelijk niet alleen een kwestie van een laag nieuwe dakbedekking op het dak aanbrengen. Om een beter idee te krijgen waarom de kosten zo hoog op kunnen lopen, vertelt de dakdekker Maastricht welke stappen tijdens deze renovatieklus genomen moeten worden.

Oud materiaal verwijderen

Voordat het duidelijk is dat de dakbedekking vervangen moet worden zal een bewoner al enige tijd last van problemen ervaren. De levensduur van de meeste dakbedekking soorten is vele tientallen jaren. Voordat het einde van de levensduur is bereikt is er al sprake geweest van meerdere daklekkages. De eerste keren kan dit nog opgelost worden met het plaatselijk repareren van de bestaande dakbedekking. Indien de lekkages echter blijven voorkomen is het tijd voor vervanging. Dit begint met het verwijderen van het oude dakbedekkingsmateriaal.

Dakbedekking
Dakbedekking zijn er in vele soorten en maten. Kijk goed naar wat er het beste bij jou huis past en laat je adviseren.

Dakconstructie controleren

Op het moment dat de oude dakbedekking compleet verwijderd is, kan men ook de dakconstructie nader bestuderen. Dit is een essentiƫle stap bij het aanbrengen van nieuwe dakbedekking. De lekkages aan het dak die eerder zijn voorgevallen kunnen schade aan de constructie van het dak hebben aangericht. Blijkt dat dragende constructiebalken door water zijn aangetast dan moeten deze eerst vervangen of gerepareerd worden.

Aanbrengen nieuwe dakbedekking

Pas als zeker is dat de dakconstructie in optimale staat is kan een dakdekker beginnen met het aanbrengen van de nieuwe dakbedekking. Overigens moet men wel goed nadenken over het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt. Vooral op platte daken heb je de keuze uit verschillende soorten materialen. Op schuine daken van woning hoeft ook niet altijd voor de traditionele dakpannen gekozen worden. De dakdekker kan helpen om een weloverwogen beslissing voor de nieuwe dakbedekking te maken.

Leave a Reply