huizen

Verzekeringen bij verbouwing

Bij een verbouwing van je huis komt veel kijken, maar wat je misschien nog niet wist is dat bepaalde verzekeringen ook anders zijn dan normaal tijdens de verbouwing. Denk er ook aan dat er verzekeringen (zoals de bouwverzekering) zijn die je kan afsluiten om het makkelijker voor jezelf te maken. Dit artikel zet alles voor je op een rijtje om je verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wat verandert er aan de bestaande verzekeringen?

In het geval van schade tijdens je verbouwing geld een lagere dekking door je woonverzekering. Dit verschilt natuurlijk per verzekeraar maar over het algemeen krijg je bij een woonverzekering schade die veroorzaakt is door de verbouwing wel gedekt, maar dan wel een lagere dekking. Dat geldt echter niet voor schade door brand, bliksem/storm, ontploffingen of luchtvaartuigen, dan krijg je het volledig vergoedt. Denk er ook aan dat je huis na de verbouwing waarschijnlijk een hogere waarde heeft, waardoor de woonverzekering ook aangepast dient te worden. Houdt dit dus in je achterhoofd bij je verbouwing.

wonen
Ga je een nieuw huis kopen? Denk aan de verzekeringen.

Andere verzekeringen die nuttig kunnen zijn bij verbouwing

Behalve de verzekering die je al hebt is het misschien ook handig om voor je verbouwing een aantal andere verzekeringen te overwegen. Verreweg de belangrijkste daarbij is de CAR-verzekering, deze verzekering dekt schade bij bouw- en verbouw. Als je zelf de verbouwing gaat uitvoeren is het heel verstandig om deze verzekering daarvoor af te sluiten. In het geval dat je de verbouwing laat doen door een aannemer is het belangrijk dat deze de CAR verzekering heeft, anders moet je enige schade die door het bedrijf wordt veroorzaakt zelf betalen, en dat kan hoog oplopen bij een verbouwing.

Ook de rechtsbijstandverzekering is eventueel handig als je een aannemer hebt, deze verzekering dekt namelijk de kosten die door eventuele juridische problemen ontstaan.
Ga je iemand helpen verbouwen? Kijk dan voor de zekerheid of je een aansprakelijkheidsverzekering hebt die schade bij verbouwing dekt. Tot slot is een bouwverzekering misschien handig, deze dekt de eventuele schade aan de bouwmaterialen.

Leave a Reply