Vintage meubels opknappen

Wil jij ook een unieke sfeer in jouw interieur? Vermijdt dan de grote woonwinkels en ga zelf op zoek naar meubels in antiekzaakjes, vintagewinkels of ga eens op bezoek bij de lokale kringloopwinkel. Je kunt vintagemeubels zelf erg leuk opknappen en zo een unieke meubel in huis hebben. Of het nu om een kast, bijzettafel of eetkamerstoel is, je kunt deze zelf helemaal opknappen en zo geheel naar eigen smaak jouw interieur samenstellen. In deze blogpost geven wij tips en tricks hoe je eenvoudig vintage meubels kunt opknappen.

Kijk wat je nog in huis hebt staan

Heb je op zolder nog oude meubels staan, misschien geërfd of meubels die niet meer voor honderd procent bij het huidige interieur passen? Het is zonde om deze dan weg te doen, zeker wanneer het mooie meubels zijn. Je kunt heel eenvoudig een tweede leven aan deze meubels geven. Het is erg leuk om zelf vintage meubels op te knappen, maar het is ook nog eens een voordelige optie wanneer je jouw interieur wilt veranderen. Kijk eens of jij op zolder of in de schuur nog wat mooie meubels hebt staan die je kunt opknappen.

Vintage meubels opknappen
Vintage meubels opknappen zodat ze in jouw moderne interieur passen

Rommelmarkten, veilingen en online

Er zijn genoeg manieren waarop jij aan uniek vintage meubels kunt komen. Zeker wanneer je al een beetje een beeld hebt van welk soort meubels jij graag zou willen, kun je op markten en online effectief zoeken. Zo kun je voordelig een tweedehands exemplaar vinden en deze zelf opknappen.

Een nieuwe lak of juist schuren

Een oude houten kast kun je een nieuw leven geven door een goede schuurbeurt. Zo heeft jouw antieke kast een nieuw hip uiterlijk en past deze perfect bij jouw interieur. Bij andere meubels kan juist een nieuwe laag verf of lak wonderen doen. Heb jij een interieur met veel wit? Dan kun je veel meubels opknappen met een laagje witte verf. Zo heb je prachtige meubels die perfect bij jouw interieur passen.

Heb je oude meubels geërfd, of een meubel gekocht waarvan je toch niet zo goed weet of het bij jouw interieur past? Knap de meubels zelf op en maak ze passend. Vintage meubels kunnen een tweede leven krijgen wanneer je ze opknapt.

Leave a Reply