Renovatie van je keuken

Renovatie van je keuken

Het is niet altijd nodig om een nieuwe keuken te plaatsen, als je de oude zat bent. Met een renovatie ziet je keuken er weer als nieuw uit en de kosten zijn minder hoog dan met het plaatsen van een nieuwe keuken. Tevens is het goed mogelijk dat met een goede keukenrenovatie je huis in waarde stijgt. Een keuken renoveren kan je als je zelf heel erg handig bent, zelf doen. Het ligt er ook aan wat je aan je keuken allemaal wilt renoveren. Het voordeel van zelf doen is dat je op de kosten bespaart van manuren. En je kunt op je eigen gemak en tijd aan de renovatie werken. Het voordeel van ervaren vakmensen inschakelen, is dat het in een mum van tijd klaar is. Ook heb je de zekerheid dat de keukenrenovatie goed afgeleverd wordt, en zo niet dan heb je vaak nog altijd garantie.

Maak eerst een wenslijst voor je keuken

Alvorens je de keuken gaat of laat opknappen, is het verstandig om eerst een wenslijst te maken, wat je van de renovatie verwacht. Je hebt vast wel in je hoofd hoe de keuken er na de renovatie uit moet zien, probeer dat vast te houden. Laat je inspireren door wat je mooi, handig en graag terug wilt zien in een keukenrenovatie. In vele woonmagazines en op internet staan de leukste voorbeeldkeukens in, maar ook in keukenshowrooms kun je idee├źn opdoen. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het renoveren van je keuken.

  • Hoe is de huidige staat van je keuken.
  • Let op maat gemaakte keukendeuren, kastjes en aanrechtblad en of het nog wel leverbaar is
  • Nieuwe indeling van je keuken en passen de maten en verhoudingen allemaal
  • Kijk of de kosten niet hoger worden dan een nieuwe keuken zou kosten
  • Wat wil je veranderen aan de keuken

Frisse kleur

Met een nieuwe frisse kleur kan je keuken al een heel andere look krijgen. Licht en kleur bepalen de grootte en diepte van een ruimte. Met het plaatsen van nieuwe keuken(rol)gordijnen oogt je keuken al heel anders. Het zijn kleine veranderingen die je zelf kunt aanbrengen. Nieuw keukenapparatuur of een nieuw aanrechtblad, evenals opknapkastjes of een nieuwe keukenvloer en/of tegels kun je allemaal overwegen in je wensenplan. Oude keukenkastjes kun je opknappen in plaats van nieuwe. Je schuurt de kastjes op, geef het een verflaagje of je verandert de front

Renovatie van je keuken
Een nieuw fris kleurtje in de keuken zorgt meteen voor een heel ander effect

en van de keukenkastjes. Niet alles hoeft nieuw met een keukenrenovatie. Het is de kunst om niet boven je budget te zitten, terwijl je keuken toch heel anders oogt en een flinke opknapbeurt heeft gehad.

Leave a Reply