Een inloopkast bouwen

Een inloopkast bouwen

Heb je genoeg ruimte maar te weinig plek om je spullen op te bergen, denk dan eens aan een inloopkast. Een kast met extra veel ruimte, waar je zelf in kunt staan en al je spullen overzichtelijk in opgeborgen zijn is echt ideaal. En nog veel belangrijker, een inkoopkast is zo gemaakt!

Kleinste slaapkamer ombouwen

Het meest eenvoudige is het om een extra slaapkamer in te richten als inloopkast. Meestal heeft een huis wel een slaapkamer die kleiner is dan de rest, dit is natuurlijk de meest geschikte kamer hiervoor. Het enige wat je hoeft te doen is de deur verplaatsen zodat je vanuit de slaapkamer zo deze kamer in kunt lopen. Stroom is er al dus je hebt al voldoende licht. Ook doordat er een raam in deze kamer zit natuurlijk. Het enige wat je nog hoeft te doen is planken op te hangen of stangen waar kleding aan gehangen kan worden. Deze inloopkast is snel gemaakt.

Een inloopkast bouwen
Een inloopkast geeft onwijs veel ruimte

Inkoopkast bouwen

Wil je niet een hele slaapkamer opofferen om er een inloopkast van te maken dan zit er niets anders op dan een deel van je slaapkamer op te offeren tot een inloopkast. Het enige wat je hoeft te doen is een extra wand te plaatsen met natuurlijk een deur erin. Zorg er wel voor dat dit een stevige wand is, want je wilt natuurlijk wel planken aan deze wand kunnen bevestigen. Denk hierbij aan tong blokken of misschien wel een degelijke houten wand. Plaats ook goede verlichting in de inloopkast.

Accessoires

Naast een lamp kan het handig zijn om in je inkoopkast ook een spiegel te plaatsen, evenals een kaptafel en zelfs een stoel kan van pas komen. Zo kun je je makkelijk in de kast aankleden, kleding over een stoel klaarleggen en je helemaal opmaken. Groot voordeel is dat er geen rommel in de slaapkamer ligt, kleding netjes opgeborgen is en de slaapkamer dus rust uitstraalt.

Ander doeleinden

Natuurlijk denk je bij een inkoopkast in eerste instantie aan een kledingkast. Maar er zijn ook andere mogelijkheden voor een inkoopkast. Denk maar eens aan een voorraadkast waar al het eten in opgeslagen ligt. Een boekenkast waar je verzameling boeken uit het oog opgeborgen ligt. Boeken netgoals cd’s of dvd’s ogen al snel rommelig. Of misschien zelfs een speelkast voor al het speelgoed van de kinderen. Aan het eind van de dag gewoon de deur dicht doen en al het speelgoed ligt gewoon opgeborgen. En natuurlijk kun je in een inkoopkast ook al je hobby materialen kwijt, ideaal voor de creatievelingen onder ons. Met werktafel erin natuurlijk waar je veilig je creatieve uitspattingen kunt laten liggen.

Deur dicht

Welke functie je inloopkast ook krijgt, weet dat je aan het eind van de dag gewoon de deur dicht kunt trekken. Er is niemand die de rommel in de kast ziet. Je kunt er de volgende dag gewoon weer in, werken of spullen uitzoeken. Zonder dat het stoort, de kamer blijft altijd netjes en straalt rust uit. Iets wat we tegenwoordig wel kunnen gebruiken.

Leave a Reply