nieuwbouw huis

Waar moet je aan denken bij een nieuwbouwproject van een huis?

Het klinkt ontzettend mooi, je koopt een grasveld, en je mag zelf kiezen wat je ermee gaat doen. Je kunt je eigen huis ontwerpen en je tuin. Het is iets wat menig Nederlander wel zou willen doen. Echter bij het proces van het bouwen komt meer kijken dan de meeste mensen van tevoren denken. Hier tips die je in het achterhoofd moet houden bij de bouw van een nieuw stulpje.

Externe Partij

Zo is de bouw een lange periode waar veel verschillende bedrijven mee gemoeid zijn. Het goed regelen van de afspraken is iets waar veel mensen tegenaan lopen als ze het zelf gaan doen. De gemeente huurt vaak een grote partij in die op zijn beurt weer andere partijen inhuurt om het werk voor hem te doen. Omdat jij waarschijnlijk niet zo kapitaalkrachtig bent als een hele gemeente zal je alle mensen zelf in moeten huren. Of er een partij voor vinden die dit voor je doet. Zoek hierbij een partij die jij vertrouwd en waar jij je op je gemak bij voelt.

Begin op tijd

Het aanvragen van de vergunning kost een hoop tijd, tot een maximum van 6 maanden. Zorg er dus voor dat je deze op tijd aanvraagt. Pas als deze is goedgekeurd kun je beginnen met de bouw van je nieuwe huis. Dit is tevens ook verstandig voordat hij wordt afgekeurd. Alles wat je dan al hebt gedaan heeft al geld gekost en is helemaal voor niets geweest.

Planning

Zet de planning voor de bouw ruim op, zodat je niet op straat staat als je huis nog niet af is. Zo voorkom je ook stress, iets wat heel vervelend is voor zowel de bouwers als degene van wie het huis gebouwd wordt. Mochten er nu hele onverwachte dingen gebeuren tijdens de bouw dan is hier ruim de tijd voor en kan er worden gehandeld zonder dat het extra gevolgen heeft voor de verschillende partijen.

Makelaar

Het is verstandig om van tevoren naar een makelaar te gaan en met hem of haar de bouwplannen te bespreken. Dit omdat deze mensen veel verstand hebben van huizen en alles wat erbij komt kijken. Makelaar Alkmaar kan helpen om te zorgen dat je het perfecte huis laat bouwen, en hier nog ontzettend lang plezier van hebt.

Leave a Reply