huis beveiliging

Tips om je woning beter te beschermen

Er zijn verschillende manieren waarop je een woning kunt beschermen tegen ongewenste gasten. Een woning beveiligen begint doorgaans bij het gebruik van goede sloten op ramen en deuren in huis. Weet jij welke sloten het meest geschikt zijn voor je ramen? Op welke manier kun je deuren het beste beveiligen? Naast goede sloten zijn er verschillende opties om de beveiliging verder aan te scherpen. Het is zelfs sterk aan te raden, om je woningbeveiliging niet bij sloten alleen te laten. Sloten kunnen immers relatief eenvoudig worden opengebroken, waarna inbrekers vrij spel hebben.

Welke sloten kan ik het beste plaatsen?

Bij het kopen van nieuwe sloten zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Zo is het raadzaam om voor sloten met een hoge SKG-rating te kiezen. Deze beoordeling geeft een indicatie van de vertragende werking van sloten. De SKG-rating loopt uiteen van 1-3 sterren. Voor het beveiligen van je deuren kun je het beste voor cilindersloten kiezen. Cilindersloten plaatsen in en rondom Gent kun je aan de slotenmaker overlaten, die we voorafgaand aan het schrijven van dit artikel spraken.

Je ramen beveilig je met bijzetsloten. De bijzetsloten kun je aanschaffen als opleg- en insteeksloten. Er zijn verschillende factoren bepalend voor het kiezen van de meest geschikte sloten.

Extra beveiliging in huis installeren

Zoals eerder beschreven zijn goede sloten alleen vaak niet voldoende. De sloten kun je bijvoorbeeld combineren met een anti-inbraakstrip. Een dergelijke strip wordt tussen de deur en deurpost geplaatst. Het maakt het voor inbrekers erg lastig om de deur met een koevoet open te breken. Ook is het verstandig om voor een anti-kerntrekcilinder in je slot te kiezen. Deze cilinders maken kerntrekken, een van de bekendste inbraakmethodes, nagenoeg onmogelijk.

Tip: overweeg ook de aanschaf van een compleet alarmsysteem in huis eens! Je kunt deze alarminstallaties geheel naar eigen inzicht samenstellen tegenwoordig.

Leave a Reply