Renoveren van je woning

Heb je in de toekomst een rolstoel nodig? Het is dan wel zo handig dat je hele huis wordt gerenoveerd zodat jij zo optimaal mogelijk kunt genieten van je huis en je nergens zorgen om hoeft te maken.  In dit artikel zullen er een aantal dingen worden beschreven die zeker niet mogen ontbreken in jouw huis. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een traplift, het verwijderen van drempels en een badkamer die gemakkelijk te gebruiken is.

Het plaatsen van een traplift

een van de belangrijkste dingen die moet gebeuren als je je huis gaat renoveren is het plaatsen van een traplift bij traprenovatie. Als je namelijk in een rolstoel zit is het onmogelijk om zonder traplift de trap te gebruiken. Een traplift kan je tegenwoordig kopen, maar ook huren. Huren kan erg gunstig zijn voor mensen die van plan zijn om een traplift niet lang te gebruiken, omdat ze slechts een aantal maanden moeten revalideren. Hierbij is huren een stuk goedkoper. Het kopen van een traplift is weer handiger als je van plan bent om langer gebruik te maken van een traplift. Een bedrijf dat kwalitatief zeer goede trapliften verkoopt is otolift. Dit bedrijf installeert ook zelf de traplift zodat jij geen moeite hoeft te doen.

Een traplift kan een zeer welkome toevoeging zijn aan jouw woning.

Het verwijderen van onnodige drempels

het is essentieel dat drempels verwijdert worden als jij in een rolstoel zit.  Anders is het niet mogelijk om sommige kamers in je huis binnen te komen. Daarnaast zullen er ook drempels juist wel worden aangelegd. Als een badkamer bijvoorbeeld hoger is dan een andere kamer is het onmogelijk om van kamer naar kamer te rijden. Hierdoor zal er dus een verhoogde drempel moeten worden aangelegd.

Een badkamer makkelijk te gebruiken

Het is ook goed om de badkamer te renoveren wanneer je je huis wil aanpassen voor een rolstoel. In dit artikel is al benoemd dat er een drempel geplaatst moet worden als de badkamer hoger of lager is dan een aangrenzende kamer, maar er moeten nog meer dingen gebeuren. Zo moet er ook een hendel in de badkamer komen waaraan je jezelf kan optrekken.

Leave a Reply