Handige tips voor het renoveren van je keuken

Jouw nieuwe keuken

Ben jij helemaal klaar met je huidige keuken en wil of ga jij binnenkort een nieuwe keuken kopen? Het kiezen van een nieuwe keuken is en zal altijd een lastige opgave blijven. Je brengt hier namelijk dagelijks best wel veel tijd door, daarom is het van groot belang dat jij je lekker thuis voelt in je keuken.

Open, halfopen of gesloten keuken?

Je hebt er voor gekozen om een nieuwe keuken te nemen. En nu? Bij het uitkiezen van een nieuwe keuken komt een heleboel kijken. De keuzes van tegenwoordig zijn eindeloos, zo heb je de keuze of je een open, halfopen of gesloten keuken wil hebben. Maar wat houdt dit nou precies in?

Bij een open keuken creëer rust en ruimte in je huis. Doordat de keuken en de woonkamer samen in één grote ruimte zitten oogt dit een stuk ruimer dan wanneer je twee aparte kamers hiervoor zou gebruiken.

keuken interieur

Een halfopen keuken is in principe niet erg verschillend van een open keuken. Door bijvoorbeeld een een gedeelte van de keuken te verbergen achter een wand of toog houd je de keuken gedeeltelijk open, waardoor dit alsnog een ruimtelijk gevoel geeft. Wanneer je voor een gesloten keuken kiest is de keuken gescheiden van de woonkamer, in een aparte kamer.

Keukentrends 2018

In 2018 zijn er uiteraard weer een flink aantal keukentrends opgedoken. Eén van de grootste keukentrends van 2018 is het gebruikmaken van ethnic nature in je keuken. Om deze exotische look in je keuken te realiseren worden er bij het aanleggen van zo’n keuken veel materialen zoals grofhout, onbehandeld staal en beton gebruikt om de uitstraling van de keuken te bepalen.

Verder zijn er nog een aantal innovatieve trends op de markt gekomen zoals de afzuiging die niet meer aan het plafond hangt maar in het aanrecht of tussen het fornuis zit verwerkt. Zo creëer je ook weer mooi wat ruimte door die vervelende afzuigkap te vervangen.

keukentrends 2018

Keukeninspiratie

Weet je nou echt niet wat voor keuken je moet kiezen? Dan zijn er gelukkig meer dan genoeg leuke blogs op het internet te vinden waar je lekker wat inspiratie op kan doen. Ook zou je eens een kijkje kunnen nemen bij een keukenspecialist waar een team van keukenexperts je kan helpen met de keuze voor jou ideale keuken.

Leave a Reply