aluminium rolluiken

Maak je huis veilig met elektrische rolluiken

Veiligheid is een van de basisbehoeften van de mens. Zeker als je een gezin hebt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis goed beveiligd is. Dat dat doormiddel van rolluiken kan, is voor ons meer dan logisch. Op welke manier elektrische rolluiken je huis beschermen vertellen wij in dit artikel.

 

Welke rolluiken zijn het veiligst

Er zijn verschillende soorten rolluiken. Je hebt aluminium rolluiken en kunststof rolluiken. Aluminium rolluiken zijn veiliger omdat deze het huis volledig afsluiten. Hier komt niets of niemand zomaar doorheen. Vooral het Heroal rolluik blinkt uit. Deze gaan tientallen jaren mee en zijn daarmee echt een investering. Eveneens zijn deze rolluiken duurzaam en dus ook nog beter voor het milieu. Er zijn verschillende soorten Heroal rolluiken. Zo is er de Heroal mini E die geschikt is voor kleinere ramen, maar er is ook de Heroal rs42 die geschikt is voor ramen tot wel 3,5 meter. Een kunststof rolluik gaat minder lang mee en is gemakkelijker om doorheen te komen. Wel is een rolluik van kunststof goedkoper. Zo vind je dus altijd een passend rolluik.

 

Woning afsluiten

Aluminium rolluiken beschermen tegen inbraak. Inbrekers komen niet zomaar door een aluminium rolluik heen en daardoor zullen ze vaak niet eens proberen om bij jou in te breken. Inbrekers kunnen de rolluiken namelijk duidelijk zien en kiezen dan liever voor een huis zonder rolluiken. Op deze manier sluit je in een keer je hele huis af.

rolluik
heb jij al elektrische rolluiken?

Smart home

Daarnaast kun je elektrische rolluiken aansluiten op een Smarte home waardoor je met een app vanaf elke locatie je rolluiken kunt bedienen. Dit maakt je huis veilig omdat je dan zelfs op vakantie je rolluiken kan openen en sluiten. Eveneens kun je instellen om je rolluiken op vaste tijden te laten openen en sluiten. In de zomervakantie zijn er bijvoorbeeld inbrekers die bepaalde huizen in de gaten houden, als ze vermoeden dat de bewoners op vakantie zijn. Door elke dag je rolluiken te openen en sluiten, wek je de indruk dat er mensen thuis zijn. Eveneens is dit ideaal voor vergeetachtige mensen. Zo hoef je je niet druk te maken als je bent vergeten de rolluiken te sluiten. Ze kunnen namelijk op elk moment vanaf elke locatie gesloten worden met een druk op de knop.

 

Wind- regen- en zonafstotend

Naast het feit dat jouw huis volledig beschermd is tegen inbraak, beschermen elektrische rolluiken je huis tegen weer en wind. Mocht er noodweer uitbreken ben je in ieder geval veilig. Soms zijn er in Nederland zulke harde winstoten dat er bomen omvallen en met aluminium rolluiken houd je een hoop tegen. Eveneens heb je geen last van de felle zon en kan je jouw huis koel houden in de zomer.

Al met al is je huis dus goed afgesloten door het plaatsen van rolluiken. Zo kan je met een gerust hart gaan slapen omdat jij en eventueel je kinderen veilig zijn. Ook op vakantie hoef je je niet meer druk te maken over de veiligheid van je spullen en dat wil natuurlijk iedereen.

Leave a Reply