Verschillende soorten veiligheidssloten en sleutels

Medeco’s gepatenteerd slotontwerp zorgt ervoor dat de hoekige insneden van een sleutel de pinnen binnen in het slot omhoog kunnen laten komen en deze daarna kunnen laten draaien zodat een pin aan de zijkant naar beneden kan vallen en zo de cilinder laat draaien. De pinnen zijn allemaal verschillend gevormd wat ervoor zorgt dat ze gedraaid kunnen worden en er een opening in de lengte langs de pinnen ontstaat waar de pin aan de zijkant in past zodra alle andere pinnen in de correcte positie zijn gedraaid. Doordat de punt een speciale vorm heeft en zich niet in het midden bevindt, zorgt het voor 2 verschillende uitsteeksels aan de pin. Dit zorgt voor een erg veilig sleutel gat. Er zijn 2,176,782,336 verschillende soorten sleutel combinaties, waarvan de verschillende sleutel gaten nog niet zijn mee geteld.

Dead bolts sloten zijn het meest gebruikte type slot. Deze zijn veilig maar niet zo veilig als een slot zou moeten zijn. Als slotenmaker adviseer ik een jimmy proof slot, een Medeco of een Mul-T Slot te gebruiken. Ik zit al vele jaren in het vak en ik heb er vertrouwen in dat mijn artikel lezers zullen helpen een veilig slot te kiezen. Onthoud, veiligheid is het aller belangrijkst.

Slotenmakers bedrijven werken met sleutels. Iedereen weet dat sleutels worden gebruikt om sloten mee open te maken. Een sleutel bestaat uit twee delen. Deel één is het blad dat in het sleutelgat word geschoven en deel twee is gebogen.

Verschillende soorten sleutels zijn, master, control, transponder, double-sided, four sided, para centric, internal cut, abloy dimple, skeleton, tubular, magnetic en nog veel meer.

soorten sloten

Sloten hebben een geschiedenis van 5000 jaar. Bij het oudste slot gebruikten ze een grote houten schroef om de deur mee te beveiligen. Beroemde slotenmakers zijn Robert Barron en Joseph Bramah. Zij leefden in de 17e eeuw. Het eerste succesvolle slot met verschillende combinaties werd ontworpen door James Sergeant.

Als we kijken naar de geschiedenis van auto sloten, weten we dat contact sloten standaard op elke auto geïnstalleerd werden vanaf 1920.

Gesloten voertuigen kregen allemaal contact sloten en six-cut sidebar sloten werden door general motors geïntroduceerd in 1935. Chrysler begon in 1959 sidebar sloten te gebruiken op hun kofferbakken maar verving het ontwerp in 1966 door pin tumbler sloten op zowel de kofferbakken als de deuren van hun auto’s. Vanaf 1960 tot vandaag is de technologie van sloten er erg op vooruit gegaan door sleutel gaten te introduceren, combinatie keypads en zelfs bio-tech erkenningsapparaten toe te voegen.

Dit artikel werd u gebracht door de beste slotenmakers uit rotterdam  , namelijk Slotenmaker.mobi.

Leave a Reply