Vloeren door de jaren heen

De vloer in je woonkamer is belangrijk, omdat deze ook de sfeer bepaalt. De vloeren die we gebruiken, hebben in de loop van de jaren heel wat veranderingen ondergaan. Omdat, lang geleden de bewoners vonden dat plavuizen koud aandeden, werd er gezocht naar een andere oplossing voor een vloerbedekking. Daardoor is men zeil gaan gebruiken. Zelfs tegenwoordig wordt er weer regelmatig voor zeil gekozen, alleen is de kwaliteit en de uitstraling sterk verbetert. Het zeil is tegenwoordig in veel designs verkrijgbaar. Je kunt tegenwoordig zeil kopen met een houtstructuur waarbij je goed moet kijken om te kunnen zien dat het zeil is. Zeil was vroeger vrij goedkoop, maar dat is tegenwoordig zeker niet meer het geval. De opvolger van zeil was vloerbedekking. Deze doet warm aan, maar heeft het nadeel dat het gemakkelijk vuil wordt. Zodra er een vloeistof op wordt gemorst, zal het direct moeten worden schoongemaakt. Het wordt ook gemakkelijk vuil door het vuil dat aan je schoenen zit. Om het schoon te maken, kun je de hulp inschakelen van een specialist. Om deze nadelen uit de weg te gaan is men overgegaan op tegels. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, maar doen over het algemeen ook niet warm aan. Over een vloer met tegels worden vaak vloerkleden gelegd. Dat geeft de kamer weer een warme uitstraling.

Houten vloeren 

Houten vloeren worden vaak gelegd om de warmte weer terug in de kamer te brengen. Vaak kun je, als je handig bent, een houten vloer zelf leggen. Wanneer je een massief houten vloer legt of laat leggen heb je een prachtige vloer. Er gaat niets boven een massief houten vloer. Het is een kostbare vloer, maar gaat wel jarenlang mee. Naast eens in de vijf tot zeven jaar het parket schuren heb je verder weinig onderhoud.
Omdat veel mensen graag een vloer hebben die de uitstraling van hout heeft, maar massieve houten planken niet kunnen betalen, kunnen laminaat gebruiken. Het laminaat dat tegenwoordig wordt gebruikt is praktisch niet meer van echt hout te onderscheiden. Een laminaat vloer die een goede kwaliteit heeft kan lang meegaan. Het is een composietmateriaal dat uit meerdere lagen bestaat. De doorzichtige toplaag bepaalt de sterkte van het laminaat. Laminaat kun je zelf leggen door gebruik te maken van het kliksysteem. Je moet rekening houden dat het niet tegen een muur wordt aangelegd, omdat het moet kunnen uitzetten als het warm wordt.

parket schuren
Wat voor vloer heb jij?

Gietvloeren 

Tegenwoordig worden er ook in huis veel gietvloeren gelegd. Het leggen ervan kan iedereen. Je koopt het materiaal dat je wilt gebruiken wat je vervolgens in banen verdeeld over de bestaande vloer. Daarna ga je het met een giet kam gelijkmatig verdelen en vervolgens na rollen met een prik rol. Daarna kan het materiaal drogen. Afhankelijk van het materiaal heb je een enigszins elastische vloer die ook ideaal voor kinderen is, omdat het over een vloerverwarming gelegd kan worden. Het materiaal is leverbaar in veel verschillende kleuren, zodat het in iedere huiskamer gebruikt kan worden.

Leave a Reply