Voordelen van isolerend glas

De artikelen en documentaires over klimaatbeheersing vliegen je om de oren! We worden ons steeds bewuster van de een duurzame levensstijl en het belang ervan. Misschien ben jij al een enorme expert of een begin. In ieder geval is je huis isoleren verstandig. En niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee is is isolatie verstandig. Een van de belangrijkste methodes is het plaatsen van dubbel glas. Door dubbel glas, hoef je minder te stoken, doordat je warmte niet naar buiten verdwijnt, waardoor je minder energie afneemt en dit dus direct merkt aan je energierekening. Tegenwoordig heb je alleen oneindig veel soort dubbel glas en je wil natuurlijk het type wat het beste bij jouw woonsituatie past. In dit artikel gaan we wat dieper in op dit thema zodat jij de juiste keuze maakt!

 

Dubbel glas

Dubbel glas is, zoals de naam al zegt, glas die bestaat uit twee glasplaten. Hiertussen zit een kleine ruimte, wat we spouw noemen. Die ruimte zorgt ervoor dat er minder warmte doorheen dringt waardoor het ‘s winter lekker warm binnen blijft. Je hebt overigens ook triple glas, waarbij dus drie glasplaten erin zijn verwerkt.

dubbel glas
Heb jij al dubbel glas?

HR glas

Je hebt ook dubbel glas met iets extra’s: HR++ glas. Hier zit een speciale metalen coating op. Deze is onzichtbaar maar zorgt voor een reflecterende werking waardoor het beter isoleert. Je hebt HR glas, HR + glas en HR ++ glas, die oploopt in kwaliteit. Bij HR++ glas is er in de spouw ook gevuld met edelgas, wat zorgt voor een nog hogere isolatiewaarde. Zorg er wel voor dat je zorgt voor goede ventilatieroosters boven je isolatieglas. Het isolerende glas kan namelijk leiden tot condensvorming op koude vlakken in huis. Overigens zijn de edelgassen en coatings bij HR++overigens onschadelijk voor je gezondheid en milieu! Wel zo belangrijk!

 

Voordelen

Nu je weet wat de keuze is, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Zo kan dubbel glas of HR glas er ook voor dat het geluid buiten gehouden wordt. Ook houdt het in de zomer de zonnestralen buiten, waardoor je huis niet een sauna is. Met de juiste isolatie in je huis kan je jaarlijks wel 2700 m3 aardgas besparen en maar liefst 1700 euro op je portemonnee. Overleg met een glashandelaar wat het beste bij jouw huis en eventuele wensen past!

 

Met dank aan glaszetter Haarlem

Leave a Reply