zetwerk op maat

De mogelijkheden van zetwerk op maat

Al uw zetwerk is op maat te realiseren. En uit een breed aanbod materialen word dit eerst op gewenste maat geknipt. Als het gaat om dakgoten, boeiranden of platte daken worden ronde afwerkingen toegepast. Dit word kr­alen genoemd. Maar voordat dit toegepast wordt, wordt het materiaal exact op maat gebogen. Hoe gaat dit in zijn werk? En wat is het verschil tussen materialen?

 

Wat houdt zetwerk op maat in?

Voor het buigen van plaatwerk wordt de term zetwerk gebruikt. Dit is een proces waarbij diverse materialen zoals aluminium, lood, plastisol of zink omgebogen worden tot exacte vormen voor uw dak bewerkingen. Bij dit proces word gebruik gemaakt van een zetbank of een kantbank voor de afwerkingen en formaten. En sommige materialen worden ook in diverse kleuren aangeboden.


Toepassing van zinken zetwerk

Door zijn duurzaamheid en toepassingsmogelijkheden is er steeds meer vraag naar maatwerk zink. Met de juiste vakkennis en machines is vrijwel alles te vervaardigen met dit materiaal. Dakranden, dakgoten, waterslagen, afdekkappen en daktrimmen zijn allemaal te realiseren. En met zijn levensverwachting van maar liefst 50 jaar, verouderd het niet, wordt het niet broos en is het gemakkelijk te onderhouden.

soorten zetwerk
Ontdek de mogelijkheden van zetwerk op maat


Verschil tussen zink op maat en aluminium op maat

Gaat u voor een licht maar sterk materiaal dat niet roest maar oxideert? Dan kiest u voor aluminium. Uw dak bewerkingen zullen een elegante en moderne uitstraling krijgen en er is een ruime keuze uit kleuren. Dit materiaal wordt na de loop van tijd wel wat doffer. Gaat u voor een flexibel en vrijwel onderhoudsarm materiaal? Dan kiest u voor zink. Dit materiaal zorgt voor een karakteristieke uitstraling, heeft een lange levensduur en er is ook een ruim aanbod aan verschillende kleurencombinaties.

 

Kwaliteit boven kwantiteit

Voor het leveren van de beste kwaliteit blijven specialisten op het gebied van zetwerk op maat zich ontwikkelen. Dit om al uw wensen te kunnen waarborgen en advies over de werkwijze te kunnen blijven aanbieden. Kom gerust een keer binnen lopen bij een groothandel of neem vrijblijvend contact op voor advies en informatie over zetwerk op maat.

Leave a Reply