Een warm en sfeervol thuis is belangrijk

Breng sfeer in huis!

Dat is het eerste wat mijn vriendin altijd roept als ze bij me binnen komt. Allemaal leuk en aardig maar hoe doe ik dat dan? Ik vind de sfeer in huis prima maar als ik de opdracht krijg “Breng sfeer in huis” dan zal ik daar maar aan gaan werken .

Van rommel naar rust

Een paar kaarsjes aansteken is niet meer voldoende in deze tijd. Er zijn keuzes te over en welke keuze maak je dan?
Ik surf wat op het internet en zie dat ik om sfeer te creĆ«ren mezelf moet ontdoen van het zogenaamde “meuk”. Breng sfeer in je huis met rust.
Dus ik begin met alle kleine rommeltjes weg te stoppen die ik in de loop der tijd verzameld heb uit verre vakantieoorden. Goed, dan blijft er nog een restant over van meubels en die zijn bij mij allemaal in neutrale kleuren. Ik kleed het aan met accessoires in pasteltinten. Stap 1 van “Breng sfeer in je huis” is geslaagd. Rust met een beetje kleur.
Ik koop een mooie vaas, ga naar de bloemist en laat een wildboeket samen stellen. Ondertussen zoek ik wat leuke planten uit. Ik kom thuis zet alles neer en begin te begrijpen wat mijn vriendin bedoeld.

Ook dieren kunnen gezelligheid en sfeer in je huis brengen

Klinkt je huis als een tandartspraktijk?

Niet gezellig en brengt zeker niet de sfeer in huis die mijn vriendin zo graag wil ervaren als ze bij me binnenstapt.
Ik koop dus een kleedje en gordijnen zodat, als we gezellig aan een kop thee zitten, onze echo niet drie dubbel te horen is door de weerkaatsing van mijn lege muren en vloer. Ook gooi ik wat kussens op mijn bank die het geheel een warme uitstraling geven.
Tenslotte verwijder ik al mijn led lampen die ik een paar jaar geleden heb gekocht en vervang ze door de led lampen van tegenwoordig. Die zorgen voor een warm licht.
Als mijn vriendin kort daarna op bezoek komt zegt ze tegen me : “Missie Breng sfeer in huis geslaagd”.

Leave a Reply