nieuwbouwwoningen

Kies je voor renovatie of een nieuwbouw? Zo maak je de beste keus!

Je wilt een huis gaan kopen! Proficiat! Het is natuurlijk mooi om een nieuwe woning te gaan kopen. Het kan zijn, dat je wat groter wilt gaan wonen, gaat samenwonen of trouwen of mogelijk zelfs wat kleiner wilt gaan wonen met meer zorg. Er zijn volop redenen om een huis te gaan kopen. De vraag is vaak wat voor soort woning je gaat kopen en hoeveel je hiervoor wilt uit gaan geven. Het is mogelijk om te kiezen voor een nieuwbouwwoning, maar ook om een bestaande woning te renoveren. Vaak moet je het volop afwegen, waar je voor gaat kiezen. We helpen je graag op weg in dit artikel.

Een nieuwbouw woning!

Natuurlijk klinkt een nieuwbouw woning aantrekkelijk. Helemaal als je het in eigen beheer gaat bouwen. Je kunt dan het ontwerp bepalen en hoe binnen in het huis het eruit komt te zien. Het is mooi om alles naar je eigen smaak in te richten. Het wordt helemaal je eigen huis. Natuurlijk is de inrichting afhankelijk van het budget. Het is echter mogelijk om je eigen smaak te bepalen en het huis mooi in te richten. Met nieuwbouw zit je aardig goed. Je krijgt een kwalitatief hoogwaardige woning en je bent eigenlijk ook verzekerd van een goede verkoopwaarde. Alle materialen en de bouwmethodes zijn zo nieuw als het huis! Het betekent ook, dat je een lagere energierekening hebt met de goed isolatiemethodes van vandaag de dag. Ook kun je kiezen voor energiezuinige manieren om energie op te wekken. Een hypotheekadviseur kan je hierover informeren. Hij kan je zelfs helpen om extra financiering hiervoor te krijgen.

De prijzen van nieuwbouwwoningen

Een nieuwbouwwoning is vaak wat duurder dan een bestaande woning. Je moet dus wel een wat ruimer budget hebben om dit te realiseren. De bouwgrond wordt ook steeds schaarser, waardoor de woningen in prijs toenemen. Vervolgens gelden er ook strengere regels, voorschriften en normen voor het bouwen van een woning.

nieuwbouw woning
renoveren of nieuwbouw

Een bestaande woning renoveren

De andere optie is om een bestaande woning te kopen om deze vervolgens te renoveren. Het is belangrijk om vooraf duidelijk in kaart te hebben wat je wilt gaan renoveren en wat de kosten hiervoor zijn. Het kopen van een bestaande woning is een stuk goedkoper dan een nieuwbouw woning. Het is echter wel belangrijk om rekening te houden met de kosten van de renovatie en de tijd welke je hierin moet investeren. Het is echter niet nodig om alles in een keer te doen. Je kunt het in fases doen. Zo kun je starten met de woonkamer en keuken om vervolgens de slaapkamers en badkamer te doen. Hierna doe je de garage of je plaatst bijvoorbeeld een extra dakkapel. Wist je trouwens, dat het renoveren van woningen (ouder dan 10 jaar) goedkoper is door het belastingvoordeel? Je betaalt bij nieuwbouw 21% over alle materialen en bij renovatie 6 procent btw. Bij grote geldbedragen maakt dit een serieus verschil.

Kies met je hart

Het is belangrijk om een lijst te hebben wat je graag in je nieuwe woning wenst te hebben. Welke eisen stel je aan je nieuwe huis. Moet er een tuin zijn? Hoeveel kamers wil je graag hebben en wat zijn de plannen richting de toekomst? Het is belangrijk om naar de feiten te kijken en hoe het aansluit op je wensen. Vervolgens is het ook belangrijk om met je hart te kiezen.

Leave a Reply