bad ombouwen

Zelf je bad ombouwen tot douche

Een bad bouwen in een badkamer met douche is iets wat zeer gebruikelijk is. De omgekeerde weg, zelf je bad ombouwen tot douche, is iets waar je minder vaak van hoort. Toch is het goed mogelijk om dit voor elkaar te krijgen. Het is dan vooral zaak om te zorgen dat er goed gekeken wordt naar de mogelijkheden. Het is slim om te bekijken welke douche bijvoorbeeld het best passend is. Vaak is bijvoorbeeld een inloopdouche een hele geschikte optie. Die is vaak ook gewoon goed aan te sluiten op de huidige situatie. Dat is belangrijk.

Richten op de douche

Het is belangrijk dat je je op de kerntaak richt wanneer je aan de slag gaat. Zelf je bad ombouwen tot douche betekent dat je je erop richt om een douche te bouwen. Je hoeft dus niet perse ook de hele badkamer direct erbij te verbouwen. Dit is in het geheel niet nodig. Het kan natuurlijk wel, maar wanneer de badkamer verder voldoet, heeft het geen zin om meer werk op de hals te halen dan nodig is. Richt je daarom dus vooral op het veilig verwijderen van het bad en het goed aanleggen van de douche.

badkamer ombouwen
Van bad naar douche

De kosten in de hand houden

Zelf je bad ombouwen tot douche heeft natuurlijk een belangrijk voordeel. Het is goed mogelijk om op die manier de kosten goed in de hand te houden. Het hoeft allemaal niet duurder te worden dan nodig is. Je let dan gewoon op welke materialen je aanschaft. Bovendien heb je geen rekening te houden met arbeidskosten. Je doet al het werk immers gewoon zelf. Dat maakt het een stuk gemakkelijker te verzorgen voor iedereen die liever met een douche dan met een bad werkt. Het is slim om hier dus naar te kijken voor je eraan begint. Kom je er toch niet uit? Schakel dan de hulp in van een loodgieter.

Leave a Reply