Laat je inspireren door deze balkontips

Zo maak jij je balkon summer ready en super gezellig!

De zomer is eindelijk aangebroken. Halleluja! En met dit heerlijke weer kunnen we ook eindelijk buiten zitten. Je raad het al, het is tijd om je balkon eens flink onder handen te nemen en je balkon gezellig te maken. Dit kan al op veel verschillende manieren die je ook geen rib uit je lijf hoeven te kosten. Budget vriendelijke tips om je buitenruimte leuk aan te kleden zijn natuurlijk altijd welkom, daarom hebben wij voor jou wat leuke tips verzameld en op een rijtje gezet zodat jouw balkon straks ook super gezellig is.

1. Een kleedje

Een kleedje kan een ruimte al direct opfleuren en een frissere uitstraling geven. Kleurrijke kleden zijn niet alleen ontzettend in, het staat ook nog eens ontzettend leuk. Je kunt online veel verschillende kleden vinden voor een fijne prijs. Een budget tip: Vaak heb je ook badmatten die van riet en katoen gemaakt zijn. Deze zijn niet alleen perfect voor de badkamer maar kunnen in de zomermaanden ook prima op balkon.

2. Hippe verlichting

Je zwoele summer nights op je balkon doorbrengen gaat gepaard met fijne verlichting. Want in het donker op je balkon zitten is natuurlijk ook maar saai. Kies voor de juiste sfeerverlichting om je balkon leuk aan te kleden en de juiste sfeer te zetten. Wat nu heel erg in is zijn fairy lights en pompon lampjes. Die laatste komen in verschillende vrolijke kleurtjes waardoor je balkon direct op een exotische beachclub zal lijken.

Een balkon geeft veel gezelligheid

3. Planten

Hou je van de bohemian Ibiza/Bali stijl werk dan met de groene kleur. En wat is er nu groener dan plantjes? Kies een aantal leuke planten die je balkon direct een tropische vibe kunnen geven en het daardoor meteen heel gezellig maken. Een goede tip is ook om eens op Pinterest te kijken. Daar kun je direct zien welke planten geschikt zijn voor op het balkon en hoe je deze het beste kunt ophangen of plaatsen.

4. Poefjes en paletten

Wil je geen palet kopen? Vraag dan eens rond bij je plaatselijke supermarkt of ze er één over hebben. Vaak worden boodschappen geleverd in deze paletten en worden de palette na afloop of teruggestuurd of weggegooid; zonde! Want jij kunt hier een leuke diy project mee starten. Wanneer je je paletten hebt stapel deze dan op elkaar op je balkon. Gebruik er max 3 zodat het niet te hoog wordt. Versier deze met kussens zodat je er lekker zacht op kunt zitten. Plaats één of twee poefjes, afhankelijk van de grootte van je balkon, voor de diy paletten bank en je hebt een toffe chill hoek gecreëerd waar je heerlijk met je vrienden kunt genieten van de zwoele zomeravonden.

Leave a Reply