Laat je trap renoveren als hij kapot is

Vaste trap naar zolder plaatsen

Heb je een mooie, grote zolder, maar is deze alleen bereikbaar met gebruik van zo’n steile vlizotrap? Dan is een vaste trap naar zolder één van de beste verbeteringen aan je huis om waar te maken. De zolder wordt vaak gebruikt als opslagplaats voor allerlei rommel die je eigenlijk weg zou moeten gooien. Hoe mooi zou het zijn om van je stoffige zolder een echte slaap- of werkkamer te maken. Een vlizotrap is echter niet handig om de zolder te bereiken. Een vaste trap naar zolder is dan een prima investering in comfort.

Veiligheid en ruimte

Wat je ook doet met de zolderruimte, een vaste trap zorgt in ieder geval voor meer veiligheid. Heb je een vlizotrap? Dan is de opening van de zolder een goede optie om een vaste trap naar zolder te plaatsen. Deze zolderopening moet echter wel op een plek zitten waar ook een vaste trap gerealiseerd kan worden. Midden op een halletje waar de slaapkamerdeuren op uit komen is niet zo’n slim plan.

 

Een mooie trap naar zolder
 

De zolderruimte

Ben je van plan om van de zolderruimte een mooie studeer- of slaapkamer te maken, dan is het een eerste vereiste dat je rechtop kunt staan op deze zolder. Is dit niet het geval dan is een vaste trap naar zolder misschien géén goede investering. Wanneer je huis ooit nog eens wordt verkocht dan is een extra kamer altijd beter om het huis goed te kunnen verkopen. Ga geen vaste trap maken wanneer de zolder alleen maar kan worden gebruikt als ruimte om spullen op te slaan. Een vaste trap naar zolder plaatsen is prima te doen wanneer de zolderruimte is voorzien van een houten vloer. Een andere zolderingang kan gemakkelijk worden gezaagd. Een betonnen vloer heeft weer geheel andere eisen. Er moet met een betonnen vloer, rekening worden gehouden met de dragende wanden en er zal een raveling moeten worden toegepast.
De zoldertrap moet veilig zijn, er moet een leuning langs de muur worden geplaatst, er moet hekwerk aanwezig zijn en de trap moet op de juiste plaats worden gerealiseerd.

Loopruimte is in deze belangrijk. Op deze manier wordt de zolder een bruikbare ruimte en stijgt de woning in waarde. Ook is een vaste trap veel veiliger dan een vlizotrap. Kijk voor alle informatie op de desbetreffende website.

Leave a Reply