welke vloer kies jij

Zo kies je de juiste vloer

Een vloer is een grote sfeerbepaler in huis. Een vloer kan een ruimte bijvoorbeeld veel kleiner of veel groter laten ogen dan deze daadwerkelijk is. Ooit in een ruimte gestaan die helemaal wit was? Hoe lichter de ruimte, hoe groter deze ruimte oogt. Het tegenovergestelde geldt voor een donkere ruimte. Hoe donkerder de ruimte, hoe kleiner deze oogt. Omdat je vloer al gauw een groot deel van een ruimte in beslag neemt maakt dat de vloer dus voor een groot deel ook sfeerbepalend.

Het type materiaal

Allereerst is het belangrijk dat je bepaalt welk soort materiaal het meest geschikt is voor jouw huis en vooral voor de ruimte waar je deze vloer wilt hebben. De meest voorkomende materialen van vloeren zijn hout, laminaat, PVC of steen. Stenen vloeren worden voornamelijk gebruikt voor de keuken en badkamer. Deze vloeren zijn wat duurder in aanschaf maar ontzettend gebruiksvriendelijk en zijn goed schoon te houden. Houten vloeren worden voornamelijk voor de woonkamer en slaapkamer gebruikt. Dit soorten vloeren worden vaak gezien als een van de mooiere vloeren. Hout is een iets duurder materiaal maar het straalt wel een tijdloze klasse uit. Deze vloeren zijn alleen niet zo onderhoudsvriendelijk en worden daarnaast ook niet heel erg blij van huisdieren of een huis vol met kinderen. Laminaat of PVC kan overal in het huis worden gelegd en zijn qua budget en onderhoud de meest fijne vloeren. Mocht je er niet alleen uitkomen, dan kan de Laminaat Expert je altijd nog advies op maat geven.

zo kies je de juiste vloer
zo kies je de juiste vloer

De kleur van de vloer

Als je een besluit hebt kunnen nemen over het materiaal is het tijd voor stap 2, de kleur. We zeiden het net al even, hoe lichter de vloer hoe ruimer de ruimte en hoe donkerder de vloer hoe knusser de ruimte. We horen krijgen vaak de opmerking “maar dan wil iedereen toch een lichte vloer”? Ja in sommige ruimtes is dit vaak wel het geval maar toch kan een donkere vloer toch net dat beetje extra sfeer geven. Neem bijvoorbeeld een ruime woonkamer met veel lichtinval. Deze ruimte is van zichzelf al vrij ruim en daar hier een vloer in te leggen die te licht is kan het geheel nog ruimer aanvoelen waardoor het misschien wel een beetje afstandelijk of kil wordt. Een donkere tint vloer zou in deze ruimte perfect passen. Voor een kleinere ruimte is een lichte vloer bijvoorbeeld wel een uitkomst. Naast de lichtere kleuren en de donkere kleuren kennen we ook nog de warmere kleuren. Deze kleuren zijn van alle kleuren het meest neutraal en passen eigenlijk perfect in iedere ruimte.

Leave a Reply