bedrijfskleding kopen

Investeren in echt interessante bedrijfskleding

Bedrijfskleding kopen is een eenvoudige opdracht toch? Het is zelfs zo eenvoudig dat heel wat eigenaars van bedrijven er nauwelijks tijd aan willen spenderen. Ziet de kleding die men wenst te kopen er goed uit? Dan zal ze wel prima dienst kunnen doen als bedrijfskleding. Helaas is deze veronderstelling helemaal fout. Het is wel degelijk zo dat er bij het kopen van bedrijfskleding heel wat vervelende addertjes onder het gras kunnen zitten. Wat die addertjes nu precies zijn en hoe je dus met andere woorden echt interessante bedrijfskleding kan herkennen vertellen we je graag hier op deze pagina. 

 

  • Wat zijn de gevolgen van slechte bedrijfskleding?

 

Bij bedrijfskleding kopen is het dus absoluut geen goed idee om uitsluitend rekening te houden met de uitstraling waarover ze beschikt. Doe je dat wel? Dan is het mogelijk dat je geconfronteerd zal worden met tal van verschillende nadelen. Denk hierbij onder meer aan: 

  1. De kledingstukken zitten niet goed waardoor ze snel gaan irriteren; 
  2. De kledingstukken zijn niet eenvoudig te onderhouden; 
  3. De bedrijfskleding vertoont snel sporen van slijtage of gaat verkleuren; 

Bovenstaande nadelen zijn uiteraard niet alleen een doorn in het oog van jou als eigenaar van het bedrijf, ook de mensen die de kledingstukken zullen moeten dragen zullen daar alles behalve om staan te springen. Hou er bovendien rekening mee dat bedrijfskleding veel intensiever wordt gedragen in vergelijking met bijvoorbeeld gewone private kledingstukken. Dit kan er in de praktijk voor zorgen dat ze aanzienlijk sneller sporen van slijtage gaan vertonen. Vooral bij het uitkiezen van de gewenste stof is dit een belangrijk aandachtspunt. 

 

  • Kwalitatieve bedrijfskleding, een interessante investering

 

In het bijzonder de stof waaruit bedrijfskleding is vervaardigd is een belangrijk punt om aandacht aan te besteden. In de praktijk wordt het wat dit betreft dan ook sterk aangeraden om gebruik te maken van echte bedrijfskleding stof. Deze stof bestaat in tegenstelling tot wat vaak wordt verwacht niet voor de volle honderd procent uit katoen. In plaats daarvan vormt ze een samenstelling van enerzijds katoen en anderzijds polyester. In het meest optimale geval is er sprake van een combinatie van 65 procent polyester en 35 procent katoen. Besteed bovendien ook zeker extra aandacht aan de dikte van de stof. Hoe dikker de stof, hoe duurder bedrijfskleding, maar ook hoe kwalitatiever en duurzamer ze zal zijn. Let wel, een echt dikke stof kan er ook voor zorgen dat de bewegingsvrijheid enigszins wordt ingeperkt. 

 

  • Kan je bedrijfskleding fiscaal inbrengen?

 

Voordat men bedrijfskleding gaat kopen stellen heel wat ondernemers zich terecht de vraag of ze de bedrijfskleding in kwestie wel fiscaal kunnen inbrengen. Op het eerste zicht lijkt dit een uitgemaakte zaak, want waarom zou je kleding die je aankoopt voor je werknemers nu niet mogen inbrengen als aftrekbare kost? Toch is dat wel degelijk vaak het geval. Het is namelijk zo dat de Nederlandse belastingdienst verschillende, strenge eisen heeft opgesteld waar bedrijfskleding aan moet voldoen. Is dat niet het geval? Dan worden de kledingstukken bestempeld als een voordeel in natura voor de werknemers. Controleer dus goed aan welke eisen aftrekbare werkkleding dient te voldoen voordat je gaat investeren. Ben je op zoek naar bedrijfskleding voor jouw personeel of organisatie, bekijk dan direct het aanbod op Hurricane.nl.

Leave a Reply