verstopping

Help! Ik heb een verstopping in de keuken

Een verstopping in de keuken kan erg vervelend zijn, maar ook heel veel oorzaken hebben. Het hoeft niet altijd meteen duidelijk te zijn waar het probleem vandaan komt en daarom is de oplossing ook niet zomaar gevonden. Gelukkig is er ontstoppingsdienst Rotterdam, een betrouwbaar ontstoppingsbedrijf in Rotterdam. Heb je een probleem in de keuken, neem dan zo snel mogelijk contact met ze op.

Oorzaak verstopping

In de keuken kan een verstopping meerdere oorzaken hebben, vuil in de leiding van de vaatwasser, etensresten in de gootsteen of een ophoping van vet en vuilresten. Wat ze gemeenschappelijk hebben is dat het voor veel ongemak zorgt. Het is daarom goed om rekening te houden met wat er door de leidingen wordt gespoeld. Laat geen grote resten achter op de vaat als dit de vaatwasser in gaat. Je vaat komt er misschien wel schoon uit, maar binnen de kortste keren zijn je leidingen verstopt. Spoel etensresten ook niet door de gootsteen want die raakt hierdoor ook verstopt. Gooi etensresten gewoon direct weg, zo krijg je geen last van verstoppingen maar ook niet van ongedierte wat op etensresten af komt.

Wat te doen bij een verstopping?

Heb je last van een verstopping in de keuken? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen, maar het snelste is om een professionele ontstopper in te schakelen. Wil je eerst zelf aan de slag? Dan zijn dit de mogelijkheden: De plopper, een vloeibare ontstopper, een mix van soda en azijn of een ontstoppingsveer. De plopper is bij de meeste mensen wel bekend, door deze op de leiding te zetten en te ploppen, zuigt hij vacuüm, wat ervoor kan zorgen dat de verstopping los schiet. Een plopper laat vaak wel resten achter, waardoor het probleem snel terugkeert. Er zijn steeds meer vloeibare ontstoppers te koop, mocht je dit willen gebruiken, lees dan goed de gebruiksaanwijzing, anders kan het je leidingen beschadigen. Een mix van soda en azijn is een ideaal thuis gebruik middel, het is makkelijk te maken en bijna iedereen heeft het in huis, dit werkt echter voornamelijk bij kleine verstoppingen, hardnekkige problemen los je hier niet mee op. Als laatste de ontstoppingsveer, ben je hier niet mee bekend? Ga er dan niet mee aan de slag, de kans dat je je leidingen beschadigt is erg groot. 

verstopping keuken
Verstopping in de keuken

Vakman ingeschakeld

Zodra je een vakman ingeschakeld hebt, staat hij vaak dezelfde dag nog voor je deur. Afhankelijk van de ernst van het probleem zal hij eerst een inspectie doen met een camera, hiermee brengt hij de verstopping in beeld. Ontstoppen is voor de vakman vaak een fluitje van een cent, doordat de oorzaken vaak hetzelfde zijn, uitzonderingen daar gelaten. Voor de vakman is het belangrijk dat hij goed bij de leiding kan, zorg er daarom voor dat de getroffen leiding bloot ligt en makkelijk bereikt kan worden. Zodra hij aan de slag gaat met het verhelpen van de verstopping, kun jij weer rustig ademhalen, je probleem wordt dan snel opgelost!

 

Leave a Reply