garage.jpg

Uw garage als opbergplaats

Veel woningeigenaren bezitten een enkele of zelfs dubbele garage die van binnenuit bereikt kan worden. Een vaak voldoende geïsoleerde en schone ruimte met een grootte van enkele tientallen vierkante meters. In principe wordt de meeste ruimte in een garage opgeslokt door de auto. Een garage is er tenslotte voor ontworpen om het vervoermiddel voor dagelijks gebruik warm en droog te stallen. Het kan dan een uitdaging zijn de garage ook nog eens dusdanig praktisch in te richten, dat deze te gebruiken is als opbergplaats voor waardevolle spullen. Te denken valt aan fietsen die droog binnen moeten staan, gereedschap en een bijbehorende werkbank of een (tweede) koelkast.

Prioriteiten stellen

Het is belangrijk te inventariseren welke spullen er daadwerkelijk in de garage opgeslagen dienen te worden. Zullen deze spullen dagelijks gebruikt gaan worden of niet? Het is hierbij de vraag waar de prioriteiten liggen. Zeker wanneer de auto maar net in de garage past. Want dan is het wellicht een goed idee de auto altijd buiten te parkeren. Zeker wanneer de auto niet meer gloednieuw is. Het spreekt voor zich dat door de vrijgekomen ruimte de garage in zijn geheel kan worden gebruikt als opbergplaats. Is er door andere omstandigheden toch minder ruimte beschikbaar, dan is slim opbergen door de garage anders in te richten een goede optie.

opbergplaats garage
Garage gebruiken als opbergplaats

Effici├źnt gebruik van de garage

Voor de fiets is er bijvoorbeeld een ophangsysteem te verkrijgen die je aan de garagemuur kunt vastmaken. De fiets is er dan aan te hangen of aan vast te klikken. De lange zijde van de garagemuur is ideaal om opbergplanken aan te monteren. Hierop kunnen kleinere spullen zoals (tuin)gereedschap en werkschoenen opgeborgen worden. Een hoge en smalle kast, in de hoek van de garage, ziet er leuk uit en is ruimtebesparend. En wanneer er extra balken aan het plafond worden gemaakt, of het plafond wordt verlaagd, dan kunnen daar planken, ski’s en andere platte spullen opgeborgen worden.

Leave a Reply