geschikte vloertegels

Het vinden van geschikte vloertegels

Het grote voordeel van vloertegels is dat er een ontzettend groot en gevarieerd aanbod van is. Aangezien de vloertegels goedkoop al honderden jaren gebruikt worden, en dit wereldwijd, heeft men vandaag de dag een zeer uitgebreid aanbod. Denk maar eens aan uw laatste vakantie richten het zuiden van Europa. Iedereen wordt wel een keer overweldigd door mooie gebouwen met prachtige tegels. Het kan ook gewoon in uw hotel zijn, daar zorgen ze er natuurlijk voor dat er prachtige tegels liggen. De kans is groot dat u ooit verliefd bent geworden op een bepaald soort tegels. Stelt u zich nou eens voor dat u dat vakantiegevoel ook in uw eigen badkamer zou krijgen! Heel veel toeristen stoppen dan ook vaak langs de vele snelwegen in het zuiden van Europa om hier een hoeveelheid souvenirs te kopen. Ook zijn er mensen die zo onder de indruk zijn van hun vakantiebestemming, dat ze bijvoorbeeld lokale tegels bestellen. Zo kunt u bijvoorbeeld mooie vloertegels gebruiken om een ruimte de juiste sfeer te geven.

De geschiedenis van de vloertegels

De keramische tegels die door de Nederlandse samenleving zo erg gewaardeerd worden, hebben eigenlijk een heel interessante geschiedenis. Hoewel de keramische vloertegel al honderden jaren gebruikt wordt, heeft het pas rond 700 jaar na Christus zijn toetreding in de Europese landen gedaan. Dit ging namelijk samen met de inval van de Moren in Europa. De Moren namen in de opvolgende jaren steeds meer van hun cultuur mee naar Europa. Dit geldt ook voor de cemente vloertegels. De kleuren variatie en de prachtige designs zorgden voor veel waardering in Europa. Men had geen vloertegels in het grijs, maar in allerlei mooie kleuren. Toen de Moren pas in 1492, toen pas ja, Europa verlieten kwam er een taboe op de tegels. U zou zeggen dat ze uit gratie waren gevallen door de jarenlange vernedering door de Moren. Pas toen er weer opgravingen gedaan werden, kwamen de mozaïek vloertegels terug in gratie. De pracht werd onmiddellijk weer herkend, en binnen een mum van tijd was het verspreid over heel Europa.

vloertegels
Hoe vind ik de geschikte vloertegel?

Het interieur versterken

Bent u geïnteresseerd in de pracht en praal van de vloertegels? U kunt met het grootste gemak een Zuid-Europeaanse badkamer maken, waarbij u veel keuze hebt uit verschillende soorten designs. Zo kunt u de badkamer van uw dromen bouwen. Waan u even op vakantie, elke keer als u naar het toilet gaat. Wat kan er nou lekkerder zijn dan onder de douche stappen en even bijna het idee krijgen dat u daadwerkelijk in Fez bent! Let wel op de rest van uw interieur zodat er geen vloekende combinaties ontstaan. Een verouderd huis van Nederlandse stijl nu opvullen met willekeurige vloertegels zal een flater worden. Let er ook op dat wanneer u tegels bestelt en thuis geleverd krijgt, er veel verschil tussen tegels kunnen zitten door de ambacht van de productie. Er zullen kleurverschillen, zijn maar ook tegels die net niet helemaal aansluiten. Het is verstandig om direct meerdere pakken te openen en vervolgens een beetje te puzzelen. De overeenkomende kleuren plaatst u dan zoveel mogelijk bij elkaar.

Leave a Reply