badkamerrenovatie

Wat heb je nodig voor een badkamerrenovatie?

De badkamer is een ruimte die vaak pas na vele jaren gerenoveerd wordt. Daar waar een woon- of slaapkamer veel sneller van een nieuwe vloer of bijvoorbeeld een nieuw type behang wordt voorzien. Dit valt onder meer te verklaren door het feit dat een renovatie van de badkamer ingrijpender is. Wist je bijvoorbeeld dat waterleidingen verleggen vaak een vereiste is, om de badkamer te kunnen renoveren? In het bijzonder wanneer je bij deze renovatie ook de indeling van de badkamer verandert. Door voor een renovatie te kiezen kun je oud en versleten sanitair vervangen door een nieuw toilet, een nieuwe douche, enzovoorts.

Meer dan het verleggen van waterleidingen

Een renovatie van de badkamer gaat logischerwijs verder dan het vervangen van sanitaire voorzieningen het verleggen van de waterleidingen. Zo zal het mogelijk ook noodzakelijk zijn om de afvoerleidingen opnieuw aan te leggen. De afvoerleidingen moet naadloos aansluiten op het sanitair om lekkages in de badkamer te voorkomen. Dit kan een hele nare stank veroorzaken! Een loodgieter kan hulp bieden bij zowel het verleggen van waterleidingen, als bij het aansluiten van sanitair op nieuwe afvoerleidingen. Hoe komt de indeling van je nieuwe badkamer er straks uit te zien?

badkamer
Renovatie van je badkamer

Nieuw tegelwerk op de muren en vloer aanbrengen

Naast de mogelijkheid om sanitaire voorzieningen te vervangen bij een renovatie van de badkamer, kun je ook voor nieuwe tegelwerk kiezen. Mogelijk zitten er barsten in de bestaande tegels, of is de voeg tussen tegels los beginnen te raken. Waar men voorheen vaak voor relatief kleine witte tegels koos, zijn nu de donkere grote tegels populair. Welke tegels laat jij in de badkamer leggen? In plaats van tegelwerk kan ook stucwerk op de wanden en het plafond een optie zijn. Nadeel hiervan is dat het materiaal los kan laten als er vocht in de badkamer blijft hangen.

Leave a Reply