nieuwe plafond

Jouw plafond laten renoveren

Een plafond renoveren is niet iets wat je op dagelijkse basis doet. Het kan een onderdeel zijn van een verbouwing, maar natuurlijk ook van een vernieuwing. Als je bijvoorbeeld al enige tijd in een woning woonachtig bent en je bent op zoek naar een verbetering van het huidige plafond, dan is het altijd mogelijk om deze helemaal te laten vervangen. Waar moet je precies op letten voor je een plafond laat verbouwen?

Het vernieuwen van een plafond

Het kan zijn dat je niet meer tevreden bent met het huidige plafond omdat deze beschadigd is of er simpelweg er niet meer mooi uitziet. Je kunt deze niet overschilderen omdat de schade te groot is en je vindt het daarom de hoogste tijd om een nieuw plafond te nemen. Daarnaast heb je je georiƫnteerd in de mogelijkheden. Er zijn namelijk verschillende soorten plafonds te bouwen. Een van de meest populaire soorten zijn de systeemplafonds. Een systeemplafond bestaat uit platen die door middel van kabels aan het hoofdplafond worden bevestigd. Voornamelijk in ruime kamers met een hoog plafond, biedt een systeemplafond een oplossing om de ruimte wat mooier in te richten en knusser te maken.

plafond in huis
Plafond laten renoveren

Een nieuw plafond tijdens een verbouwing

Het kan natuurlijk ook zijn dat je middenin een verbouwing zit en dat er nog helemaal geen mooi plafond aanwezig is. Houd er bij een verbouwing altijd rekening mee dat je je houd aan een volgorde in verbouwen, omdat de verbouwing anders niet naar tevredenheid zal verlopen. Zorg er bijvoorbeeld eerst voor dat het plafond wordt gemaakt en wordt geschilderd voordat je aan de slag gaat met het verven van de muren en het leggen van de vloer. Hiermee voorkom je dat verfspatjes op de muur of op de vloer terecht komen die je later niet meer kan herstellen. Door hierin een vaste volgorde aan te houden, is het ook makkelijker om de werkzaamheden uit te (laten) voeren.

Besparen in kosten

Een plafond laat je niet zomaar bouwen. Daarom kun je altijd om een offerte vragen. Je vult de gegevens in van de kamer en wat je wensen zijn met betrekking tot het plafond, en je krijgt een volledig kostenplaatje terug waar je rekening mee dient te houden. Door te werken via een offerte, bespaar je in kosten omdat je vooraf weet waar je aan toe bent, en daarnaast weten de professionals van afbouwtotaal ook welke werkzaamheden je uit wilt laten voeren.

Leave a Reply