prefab huis

Is een prefab woning iets voor jou?

Een huis kan op twee manieren gebouwd worden. Zo zou je kunnen kiezen voor traditionele bouw, hierbij wordt het huis stukje bij beetje opgebouwd. Dit wordt gedaan in weer en wind waardoor er een relatief grote kans is fouten. Niet voor niets zie je dat traditioneel gebouwde huizen soms met fouten of gebreken worden opgeleverd. Wanneer je kiest voor een prefab woning, dan zullen deze problemen zich niet voordoen. Zo worden de vloeren, binnen- en buitenwanden, dakopbouw en andere belangrijke onderdelen in een fabriek gemaakt. Het voordeel hiervan is dat de onderdelen in een perfect klimaat geproduceerd worden. Men heeft geen last van wisselende weersomstandigheden of andere factoren.

Welke voordelen zitten er aan een prefab woning

Enkele voordelen kwam zojuist al naar voren. Zo is de kans op fouten kleiner sinds de onderdelen in perfecte omstandigheden geproduceerd worden. Een ander belangrijk voordeel is de bouwtijd. Zo heeft men veel minder tijd nodig om de woning te bouwen, dat men minder tijd nodig heeft om het huis te bouwen zie je ook terug in de totale kosten. Door te kiezen voor een prefab woning druk je de personeelskosten, dit zie je uiteindelijk ook terug in de totale bouwprijs.

prefab woning
prefab woning laten bouwen

Wat zijn de nadelen van een prefab woning?

Naast de verschillende voordelen zitten er ook enkele nadelen aan een prefab woning. Zo is het lastig en in sommige gevallen onmogelijk om laat in het proces nog aanpassingen door te voeren. Het aanbrengen van een extra stel stopcontacten is er in de meeste gevallen niet meer bij. Ook kan het soms gebeuren dat de kosten hoger uitvallen gedacht. Zo is er soms speciaal transport nodig voor het vervoeren van bepaalde onderdelen. Ook heb je in sommige gevallen weinig vrijheid, een ronde erker kun je met prefab namelijk wel vergeten.

Ben jij van plan om binnenkort een huis te gaan bouwen of zit je met vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met Variahuis. Variahuis helpt je graag verder in het verwezenlijken van jouw droomhuis.

Leave a Reply