Hoe kies je de beste kozijnen voor jouw woning?

Ben je jouw woning aan het renoveren, of laat je een nieuwe woning bouwen, dan is het tijd voor nieuwe kozijnen. Maar hoe kies je die? De keuze is reuze. Lees hier alles wat je wilt en moet weten over kozijnen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

1. Aluminium, hout of kunststof kozijnen?

Oudere woningen hebben vaak houten kozijnen. Houten kozijnen kun je (over)schilderen in elke kleur, maar het grote nadeel: houten kozijnen vergen veel onderhoud en gaan minder lang mee dan bijvoorbeeld kunststof of aluminium kozijnen. Aluminium kozijnen stonden erom bekend een lage isolatiewaarde te hebben. Tegenwoordig zijn deze kozijnen inwendig geïsoleerd, waardoor dit niet meer het geval is. Toch hebben kunststof kozijnen de hoogste isolatiewaarde en zijn deze in vele afwerkingen te verkrijgen.

kozijnen woning

2. Jouw woning verduurzamen?

Het verduurzamen van je woning kan je maandelijks veel geld op je energiekosten besparen. Ook draagt het bij aan de verkoopwaarde van je woning en natuurlijk aan het woongenot. Hoe je jouw woning het best verduurzaamd? Met kunststof kozijnen! De aanschafwaarde van kunststofkozijnen is relatief hoog ten opzichte van hout, maar kunststof kozijnen gaan veel langer mee en hebben een veel hogere isolatiewaarde dan houten kozijnen. Door kunststof kozijnen te laten plaatsen heb jij nooit meer last van tochtige ruimtes in jouw huis.

3. Denk na over de gewenste afwerking van de kozijnen

Kozijnen kunnen echt een stempel drukken op de uitstraling en het interieur van jouw woning. Denk daarom goed na over de kleur en de afwerking. Wil je jouw woning een landelijke uitstraling geven, ga dan voor een kozijn met een houdnerf erin. Ben jij helemaal weg van een strak interieur, kies dan voor strakke, houten kozijnen. Houd er wel rekening mee dat je kunststof en aluminium kozijnen niet kunt overschilderen in een andere kleur. 

Ben je op zoek naar goede kunststof kozijnen, laat je dan adviseren door een professional zoals HEPRO. Zij kunnen je helpen bij de zoektocht naar jouw perfecte kozijn.

Leave a Reply